Sljedeći tjedan otvoreni poziv

Cjepiva u našoj županiji ima dovoljno, građani mogu birati koje žele primiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U sportskoj dvorani Baldekin djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije danas će provoditi masovno cijepljenje za one koji su prijavljeni preko platforme Cijepise.zdravlje.hr, zatim radnike u uslužnim zanimanjima te strane osiguranike.

– Tijekom ovoga tjedna cijepljenje smo provodili na uobičajenim punktovima. U sportskoj dvorani u utorak i srijedu cijepili su djelatnici Doma zdravlja Šibenik sve naručene građane, danas cijepe naši djelatnici, a u petak neće biti masovnog cijepljenja. Trenutno nam stižu nikad veće količine cjepiva i mislim da ćemo, u dogovoru s Domom zdravlja Šibenik, sljedeći tjedan ići s otvorenim pozivom svima koji se žele cijepiti – kaže nam Diana Dulibić, ravnateljica Zavoda.

Na raspolaganju su sve četiri vrste cjepiva i postoji mogućnost da građani odaberu koje žele primiti.

– Sada se već osjeća manji pritisak onih koji se žele cijepiti jer smo na razini Hrvatske dosegli 35 do 38 posto procijepljenosti. I dalje je aktualan poziv svima koji to još nisu učinili da se prijave za cijepljenje kod svog liječnika opće medicine, preko platforme ili na besplatni telefon 08000 00 11. Strani osiguranici mogu se javiti izravno nama u Zavod i mi ćemo ih cijepiti, a za sve one koji su ranije imali neki oblik alergijske reakcije na lijekove postoji mogućnost cijepljenja na odjelu Hitnog prijema bolnice – poručuje Dulibić.

Kako se i sljedećih tjedana očekuju velike količine cjepiva iz Zavoda pozivaju građane da se prijave i cijepe kako bi, već sada povoljniju epidemiološku sliku županije, učinili još boljom i sigurnijom za sve nas koji živimo ovdje, ali i za goste kojima se svi nadamo u ovoj sezoni.

– Protekla dva dana u sportskoj dvorani smo cijepili svaki dan po 500 ljudi i pozivam sve koji to žele da se i dalje javljaju svojim obiteljskim liječnicima jer cjepiva ima više nego dovoljno. Iz ambulanta opće medicine dojavljuju nam kako im osiguranici i dalje dolaze i upisuju se pa s optimizmom gledam na dane i mjesece pred nama. Moram kazati i kako do sada nemamo prijavljenih slučajeva ozbiljnijih nuspojava cijepljenja, a i masovna cijepljenja su protekla u najboljem redu bez ikakvih reakcija koje bi zabrinjavale – kazao nam je Joško Jurić, ravnatelj Doma zdravlja Šibenik.


Pratite nas i na društvenim mrežama: