" "
Više

    " "

    Sočno i slasno

    Morate probati ovaj recept za zapečene makarone s mesom i sirom

     

    Umak bolonjez čest je gost u našim kuhinjama. Naravno, najčešće ga sljubljujemo s tjesteninom, piše Zadovoljna.hr. Ako volite ovu kombinaciju, onda morate isprobati recept za zapečene makarone bolognese koji vam donosimo u nastavku.

    SASTOJCI :

    – ½ kg mljevene junetine
    – 800 g pelata
    – 2 velike žlice koncentrata rajčice
    – 2 mrkve srednje veličine
    – 2 stapke celera
    – 1 veliki luk
    – 1 lovorov list
    – 1 dcl suhog bijelog vina
    – 1 velika žlica šećera
    – sol i papar
    – masnoća za pirjanje
    – mesni ili povrtni temeljac po potrebi
    – 400 g makarona
    – 15 dag parmezana
    – 30 dag mozarelle

    1. Prvo napravite umak.Luk, mrkvu i celer očistite i nasjeckajte na sitno. Povrće možete usitniti i u sjeckalici. U loncu na malo ulja prepirjajte mljeveno meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno 10-ak minuta.
      Uklonite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći prepirajajte luk dok ne omekša. Dodajte mrkvu i celer pa pirjajte sve zajedno nekoliko minuta uz redovito miješanje.
    2. Sve podlijte bijelim vinom i kuhajte dok ne ispari alkohol. Dodajte pelate I koncentrat rajčice pa dobro promiješajte. Posolite, popaprite, ubacite lovorov list i šećer. Vratite u lonac mljeveno meso, smanjite temperaturu na laganu, poklopite i pustite da se kuha sat vremena. Povremeno promiješajte umak i ako primijetite da vam nedostaje tekućine, podlijte ga s mesnim ili povrtnim temeljcem. Po potrebi i želji dodatno začinite.
    3. Skuhajte makarone prema uputama na pakiranju. Kada su kuhani, ocijedite ih i prebacite u zdjelu s umakom. Dobro ih promiješajte kako bi se povezali s umakom, a zatim u smjesu naribajte parmezan pa opet promiješajte. Prebacite sve u namašćen kalup u kojem ćete peći makarone. Mozarellu narežite na ploške, posložite po makaronima i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite 15-tak minuta, dok se sir lijepo ne otopi i ne zapeče.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...