Obično je pesto umak vjerni suputnik tjestenini, ali u ovom slučaju tjestenina je zamijenila ulogu s krumpirom i to u vrlo ukusnoj kombinaciji. Bosiljak i špinat prizivaju Mediteran, a krumpire obožavaju svi – od 7 do 77, piše Tvornica zdrave hrane.
Napravljen od niza supernamirnica, ovaj pesto ojačati će i imunitet i okus vašeg ručka ili večere.
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
2. 4 šalice vode stavite grijati pa kad zakuha, dodajte krumpire i kuhajte ih 10 minuta.
- Ohladite 15-ak minuta krumpir, a do tada napravite pesto u blenderu od špinata, bosiljka, kvasca, oraha i soli.
- Kada izblendate te sastojke, dodajte i maslinovo ulje pa sve skupa blendajte dok ne dobijete pesto.
- Na papir za pečenje stavite krumpire, svaki malo stisnite rukom da malo popucaju.
- Takve ih pecite 15 minuta pa ih ubacite u pesto i vratite peći još 15 minuta.