" "
Više

    " "

    Najbolji restoran i POP lokal

    Šibenskom Pelegriniju i konobi Marenda 2 dodijeljena prestižna priznanja gastronomskog vodiča Gault & Millau

     

    Već četvrtu godinu za redom predstavljen je prestižni međunarodni gastronomski vodič Gault&Millau Croatia, a to su prilikom, u zagrebačkom hotelu Esplanade u ponedjeljak, 1. lipnja, dodijeljeni Trofeji najboljim chefovima, slastičarima i restoranima u Hrvatskoj, a ovogodišnjim priznanjima mogu se pohvaliti šibenski Pelegrini i konoba Marenda 2.

    Naime, Trofej u kategoriji najboljih restorana pripao je chefu Rudolfu Štefanu, vlasniku šibenskog Pelegrinija, a konobi Marenda 2 i njezinoj šefici Ankici Milković Trofej za nabolji POP lokal.

    Trofej za Chefa godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia osvojio je Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola iz Zambratije, kraj Savudrije, a važno je napomenuti da je Trofej za zasluge dodijeljen grupi kuhara udruženih u inicijativu ‘Chef kuha doma’ koji su samoorganizirano hranili stanovnike Banovine nakon razornog potresa krajem prošle godine.

    Svjesni smo da je ovo razdoblje prepuno izazova za ugostitelje i chefove, koji su možda najviše stradali zbog lockdowna. Gault&Millau ih želi poticati da se i dalje bore i da zajedno s malim proizvođačima hrane i vina ostanu posvećeni namirnicama i jelima svoga kraja. Veseli nas da su tu namjeru prepoznali i naši stalni partneri, a uz HTZ koji nas od početka podržava, pridružili su nam se i neki novi. I jednima i drugima želimo zahvaliti, jer su u ovim teškim vremenima pokazali da vjeruju u snagu i kvalitetu hrvatske gastronomije – istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica hrvatskog Gault&Millaua.

    Unatoč višemjesečnom lockdownu, hrvatski Gault&Millau Croatia jedini je gastronomski vodič objavljen uoči turističke sezone. Snažan je to poticaj promociji restoranske scene na domaćem i inozemnom tržištu, jer u gotovo 60 godina postojanja ovaj se vodič etablirao u 25 zemalja, a kuharske kapice (toke) otisnute na žutoj naljepnici turistima jamče provjerenu kvalitetu.

    -Sjajna atmosfera i ponovno okupljanje hrvatske gastronomske zajednice nakon dužeg vremena odličan su uvod u novu turističku sezonu. Gault&Millau gastronomski vodič globalno je  dostupan i na webu i putem besplatne mobilne aplikacije na kojoj možete naći ocjene i detaljne opise svih restorana uvrštenih u Gault&Millau Croatia 2021 – poručuju.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Zeleni grad na Jadriji zasadio 25 novih tamarisa...

    Zeleni grad Šibenik nastavlja sa sadnjom i uređenjem zelenih površina u gradu i izvan njega. Novih 25 stabala Tamarix tetrandra zasadili su radnici Zelenog grada...

    Šibenik trijumfom nad Jarunom preuzima prvo mjesto: ‘Imamo...

    Nogometaši Šibenika nastavljaju hod prema tituli, prema povratku u elitni rang hrvatskog nogometa. U tom maršu nanizali su devet pobjeda, a dođu li do...

    I šibensko-kninski vatrogasci na današnjem velikom prosvjedu u...

    Nezadovoljni svojim statusom i šibensko-kninski profesionalni vatrogasci, njih 60-ak danas sudjeluju na prosvjedu u Zagrebu, koji je organiziran uoči njihovog zaštitnika sv. Florijana. Traže...

    NAJNOVIJE

    Zeleni grad na Jadriji zasadio 25 novih tamarisa od glavnog mula prema kabinama

    Zeleni grad Šibenik nastavlja sa sadnjom i uređenjem zelenih površina u gradu i izvan njega. Novih 25 stabala Tamarix tetrandra zasadili su radnici Zelenog grada...

    Šibenik trijumfom nad Jarunom preuzima prvo mjesto: ‘Imamo mentalitet pobjednika’

    Nogometaši Šibenika nastavljaju hod prema tituli, prema povratku u elitni rang hrvatskog nogometa. U tom maršu nanizali su devet pobjeda, a dođu li do...

    I šibensko-kninski vatrogasci na današnjem velikom prosvjedu u Zagrebu

    Nezadovoljni svojim statusom i šibensko-kninski profesionalni vatrogasci, njih 60-ak danas sudjeluju na prosvjedu u Zagrebu, koji je organiziran uoči njihovog zaštitnika sv. Florijana. Traže...