" "
Više

    " "

    Sa svilenkastom engleskom kremom

    Pripremite puding od ostataka uskršnje pogače prema neodoljivom receptu Nine Mrvice

     

    Food blogerica Nina Mrvica donosi vam jedan od najboljih načina da iskoristite ostatke pogače (sirnice, pince) ili bilo kojeg drugog slatkog kruha je da ga pretvorite u neodoljivi puding. Ovo možete raditi s brioche pecivima, croissantima, mliječnim pecivima ili kruhom.

    Ovako pripremljen puding možete poslužiti za doručak ili kao zaseban desert nakon jela, uz popodnevno druženje, kavu ili čaj. Jednostavan je za pripremu te ga možete kombinirati s različitim sastojcima.

    – Možete koristiti pecivo staro nekoliko dana koje se pomalo sasušilo ili ono svježije, ako vam se jede puding a nemate ništa od ostataka peciva kod kuće. Zaista je svejedno. Što se tiče odabira peciva, možete koristiti razne vrste, pazite samo na količinu šećera. Ako koristite brioche ili druga slatka peciva držite se omjera u receptu, no ako koristite kruh tada stavite malo više šećera kako bi vam puding bio dovoljno sladak – kaže vlasnica bloga Bake me.

    Dodaci poput grožđica, komadića čokolade ili svježeg voća su dobrodošli. Možete staviti što god volite. Ja jako volim kombinaciju japanskog slatkog kruha s čokoladnim kapljicama ili klasičnog kruha s grožđicama.

    – Kako je pogača aromatična i slatka sama po sebi idealno joj pristaje malo vanilije, ruma i muscovado tamnog šećera na vrhu koji se lijepo zapeče i karamelizira. Ovako se zaokruže svi okusi i puding dobije jednu novu dimenziju. Vi možete nadodati začine po želji, poput cimeta ili đumbira- dodaje Nina.

    Inače, Engleska krema (anglaise) je svilenkasta, nježna krema na bazi mlijeka i jaja koja se savršeno spaja s ovim pudingom. Kremu je dovoljno malo preliti preko gotovog pudinga te je servirati gostima kako bi je svatko nadodao po želji. Divno se slaže sa svježim voćem, orašidima, pecivima i sl. A ako vam i ostane, kremu možete spremiti u hladnjak i potrošiti unutar 5 dana.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Carević u prvi plan opet gurnuo igrače, ali...

    Pjevalo se travnjaku i tribinama Šubićevca nakon 2:0 pobjede nad Jarunom, kojom su nogometaši Šibenika zasjeli na prvo mjesto 1.NL. Bio je to deseti...

    FOTO Svečano otvorena 14. Smotra folklora naše županije

    Svečanim mimohodom folklornih skupina s Poljane počela je danas 14. Smotra folklora Šibensko-kninske županije. Smotra je otvorena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a u...

    Upoznajte svoj budući osmijeh-Dani otvorenih vrata Cirkonij Centra...

    Upoznajte svoj budući osmijeh u prostoru u kojem se dental i umjetnost susreću uz pjenušac i dobro društvo! Želite li u samo pet minuta doznati...

    Četiri razloga zašto reći ne kumstvu na krstitkama,...

    Nepristojno je odbiti kumstvo - tako glasi uvriježeno mišljenje mnogih ljudi. Međutim, postoji više razloga zbog kojih bi to trebala biti sasvim normalna pojava...

    NAJNOVIJE

    Carević u prvi plan opet gurnuo igrače, ali njegov doprinos ne može se i ne smije ignorirati

    Pjevalo se travnjaku i tribinama Šubićevca nakon 2:0 pobjede nad Jarunom, kojom su nogometaši Šibenika zasjeli na prvo mjesto 1.NL. Bio je to deseti...

    FOTO Svečano otvorena 14. Smotra folklora naše županije

    Svečanim mimohodom folklornih skupina s Poljane počela je danas 14. Smotra folklora Šibensko-kninske županije. Smotra je otvorena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a u...

    Upoznajte svoj budući osmijeh-Dani otvorenih vrata Cirkonij Centra  

    Upoznajte svoj budući osmijeh u prostoru u kojem se dental i umjetnost susreću uz pjenušac i dobro društvo! Želite li u samo pet minuta doznati...

    Četiri razloga zašto reći ne kumstvu na krstitkama, krizmama i vjenčanjima

    Nepristojno je odbiti kumstvo - tako glasi uvriježeno mišljenje mnogih ljudi. Međutim, postoji više razloga zbog kojih bi to trebala biti sasvim normalna pojava...