Sa svilenkastom engleskom kremom

Pripremite puding od ostataka uskršnje pogače prema neodoljivom receptu Nine Mrvice

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Food blogerica Nina Mrvica donosi vam jedan od najboljih načina da iskoristite ostatke pogače (sirnice, pince) ili bilo kojeg drugog slatkog kruha je da ga pretvorite u neodoljivi puding. Ovo možete raditi s brioche pecivima, croissantima, mliječnim pecivima ili kruhom.

Ovako pripremljen puding možete poslužiti za doručak ili kao zaseban desert nakon jela, uz popodnevno druženje, kavu ili čaj. Jednostavan je za pripremu te ga možete kombinirati s različitim sastojcima.

– Možete koristiti pecivo staro nekoliko dana koje se pomalo sasušilo ili ono svježije, ako vam se jede puding a nemate ništa od ostataka peciva kod kuće. Zaista je svejedno. Što se tiče odabira peciva, možete koristiti razne vrste, pazite samo na količinu šećera. Ako koristite brioche ili druga slatka peciva držite se omjera u receptu, no ako koristite kruh tada stavite malo više šećera kako bi vam puding bio dovoljno sladak – kaže vlasnica bloga Bake me.

Dodaci poput grožđica, komadića čokolade ili svježeg voća su dobrodošli. Možete staviti što god volite. Ja jako volim kombinaciju japanskog slatkog kruha s čokoladnim kapljicama ili klasičnog kruha s grožđicama.

– Kako je pogača aromatična i slatka sama po sebi idealno joj pristaje malo vanilije, ruma i muscovado tamnog šećera na vrhu koji se lijepo zapeče i karamelizira. Ovako se zaokruže svi okusi i puding dobije jednu novu dimenziju. Vi možete nadodati začine po želji, poput cimeta ili đumbira- dodaje Nina.

Inače, Engleska krema (anglaise) je svilenkasta, nježna krema na bazi mlijeka i jaja koja se savršeno spaja s ovim pudingom. Kremu je dovoljno malo preliti preko gotovog pudinga te je servirati gostima kako bi je svatko nadodao po želji. Divno se slaže sa svježim voćem, orašidima, pecivima i sl. A ako vam i ostane, kremu možete spremiti u hladnjak i potrošiti unutar 5 dana.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.