Tonka Radić Čobanov sa svojim pratiteljima redovito dijeli svoje recepte, a Šibenski portal će njezine recepte često dijeliti sa svojim čitateljima. Tonka nam ovog puta donosi za ukusan kruh bez kvasca, a priprema nam i nove recepte koji će vas oduševiti.
SASTOJCI:
Pet jaja
180 mililitara vrhnja za kuhanje
250 grama brašna
1 žličica praška za pecivo
50-80 mililitara mlijeka
200 grama šunke
200 grama sira (mozzarella, tvrdi, gauda koji želite)
dvije kisele crvene paprike
zelene masline
sol i papar
začini (ja sam koristila dalmatinski mjesavine zacina)
S pjenjačom ulupati jaja i sol, dodati vrhnje za kuhanje, šunku, sir, papriku, masline, papar te začine. Dodati brašno s praškom za pecivo te na kraju mlijeko, između 50 i 80 mililitara kako bi dobili finu smjesu. Smjesu izlijte u kalup za kruh (duguljasti). Pecite na 180° dok ne porumeni,otprilike 25 minuta, te čačkalicom provjerite je li pečeno. Dobar tek!
Na temelju Programa rada za 2024. godinu, Turistička zajednica grada Šibenika raspisala je Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri sredstvima...
Završen je natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu koji već četvrtu godinu raspisuje udruga Fotopoetika.
Podsjetimo, riječ je o rezidenciji koja piscima...
Na temelju Programa rada za 2024. godinu, Turistička zajednica grada Šibenika raspisala je Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri sredstvima...
Završen je natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu koji već četvrtu godinu raspisuje udruga Fotopoetika.
Podsjetimo, riječ je o rezidenciji koja piscima...