" "
Više

    " "

    Linzeri s marmeladom od maline

    Nina Mrvica otkrila nam je recept za jedne od najpoznatijih božićnih keksića

     

    Prosinac je najčarobniji mjesec u godini obavijen mirisima kolača, a Šibenski portal do kraja godine svaki će vikend objavljivati recepte iz kuharice Nine Mrvice koja stoji iza bloga Bake me.

    Ovu nedjelju donosimo recept za linzere s domaćom marmeladom od malina. Linzeri su jedni od najpoznatijih božićnih keksića.  Divan su poklon za blagdane, ali i neizostavna poslastica na blagdanskom stolu. Linzere možete raditi s bademima ili lješnjacima. Također, možete ih prepržiti prije nego ih sameljete.

    Domaća marmelada od malina je zaista jako brzo gotova, a okus joj je divan. Uz prhko tijesto i orašaste plodove ovom keksiću daje tu prepoznatljivu ljepotu okusa. Vi, naravno možete koristiti marmeladu po izboru, možete je raditi sami ili koristiti već gotovu.

     

    SASTOJCI

    LINZERI

    • 225 g maslaca sobne temperature
    • 100 g šećera u prahu
    • 150 g mljevenih badema ili lješnjaka
    • 1 jaje L veličine
    • 5 g cimeta
    • 5 g vanilin šećera
    • 2 g soli
    • 250 g glatkog brašna

     

    MARMELADA OD MALINA

    • 450 g svježih ili zamrznutih malina
    • 250-300 g šećera
    • 2 limuna – sok

     

    PRIPREMA

     

    LINZERI

    1. Maslac sobne temperature i šećer pjenasto izradite. Dodajte jaje pa nastavite miksati dok se sve ne poveže.
    2. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, bademe ili lješnjake, cimet, vanilin šećer i sol. Dodajte smjesi maslaca, šećera i jaja.
    3. Izradite tijesto. Biti će ljepljivo.
    4. Tijesto prebacite u prozirnu foliju i obložite ga. Spremite u hladnjak na sat vremena da se stisne.
    5. Sada pećnicu upalite na 180 stupnjeva i pripremite tri lima za pečenje koje ste obložili papirima za pečenje.
    6. Nakon što je odmorilo, tijesto razvaljate na debljinu oko 3 milimetra. Kalupićima za linzere utisnite jednak broj punih oblika i onih s prazninom u sredini.
    7. Pecite 7-11 minuta, odnosno dok vam rub keksića ne krene poprimati rumenu boju. Pazite da vam ostanu svijetli i dalje.
    8. Keksiće ohladite na rešetki za hlađenje.

     

    MARMELADA OD MALINA

    1. Sve sastojke stavite u lonac s debljim dnom. Kuhajte na srednje jakoj vatri, kada zakuha smanjite vatru na laganu i kuhajte 14-18 minuta.
    2. Po želji usitnite štapnim mikserom.
    3. Marmeladu prebacite u staklenku otpornu na toplinu i pokrijte prozirnom folijom.
    4. Ostavite na sobnoj temepraturi da se ohladi.

     

    SLAGANJE

    1. Keksiće s rupicama u sredini pospite šećerom u prahu.
    2. Keksiće koji su punog oblika okrenite obrnuto od pečenja te na donju stranu po sredini postavite pola žličice marmelade.
    3. Poklopite s keksićem koji ste već posuli šećerom u prahu.
    4. Gotove linzere spremite u kutiju za kekse i potrošite unutar 12 dana.

     

    Dobar tek!

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Kazalište u subotu, 4. svibnja domaćin 14. Smotre...

    U organizaciji Šibensko-kninske županije i u suradnji s Hrvatskim saborom kulture u subotu, 4. svibnja u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku...

    Zeleni grad na Jadriji zasadio 25 novih tamarisa...

    Zeleni grad Šibenik nastavlja sa sadnjom i uređenjem zelenih površina u gradu i izvan njega. Novih 25 stabala Tamarix tetrandra zasadili su radnici Zelenog grada...

    Šibenik trijumfom nad Jarunom preuzima prvo mjesto: ‘Imamo...

    Nogometaši Šibenika nastavljaju hod prema tituli, prema povratku u elitni rang hrvatskog nogometa. U tom maršu nanizali su devet pobjeda, a dođu li do...

    NAJNOVIJE

    Kazalište u subotu, 4. svibnja domaćin 14. Smotre folklora Šibensko-kninske županije

    U organizaciji Šibensko-kninske županije i u suradnji s Hrvatskim saborom kulture u subotu, 4. svibnja u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku...

    Zeleni grad na Jadriji zasadio 25 novih tamarisa od glavnog mula prema kabinama

    Zeleni grad Šibenik nastavlja sa sadnjom i uređenjem zelenih površina u gradu i izvan njega. Novih 25 stabala Tamarix tetrandra zasadili su radnici Zelenog grada...

    Šibenik trijumfom nad Jarunom preuzima prvo mjesto: ‘Imamo mentalitet pobjednika’

    Nogometaši Šibenika nastavljaju hod prema tituli, prema povratku u elitni rang hrvatskog nogometa. U tom maršu nanizali su devet pobjeda, a dođu li do...