" "
Više

    " "

    Ručak za 20 kuna: Brzo jelo s tjesteninom koje će nahraniti cijelu obitelj

     

    Tjestenina i zelje kombinacija su namirnica koja nas vraća u djetinjstvo. Zbog brze pripreme i zaista pristupačnih cijena namirnica koje su uvijek dostupne, popularne ‘krpice sa zeljem’ mogu se jesti tijekom cijele godine, piše portal Zadovoljna. Recept za ovo ukusno jelo donosimo u nastavku.


    SASTOJCI (za 4 osobe):

    – 1 velika glavica svježeg kupusa
    – 500 g krpica ili tjestenine po želji
    – 2 manje glavice luka
    – 250 ml vode ili temeljca za podlijevanje
    – sol i papar
    – 4 žlice ulja ili 1 žlica svinjske masti

    PRIPREMA:

    1. Glavicu svježeg kupusa izrežite na tanke trakice i potom operite. Luk nasjeckajte nasitno.

    2. U lonac stavite ulje ili mast te zagrijte na srednje jakoj vatri. Zatim dodajte luk. Često ga promiješajte kako ne bi zagorio.

    3. Kad luk poprimi žućkastu boju, u lonac dodajte trakice kupusa. Dinstajte dvadesetak minuta, tj. dok kupus ne omekša i podlijevajte vodom ili temeljcem ako primijetite da se kupus previše “prima” za posudu.

    4. U drugom loncu zakuhajte vodu te u nju stavite krpice ili tjesteninu po želji.

    5. Kada je kupus omekšao, iscijedite kuhanu tjesteninu te je dodajte u lonac s kupusom. Sve zajedno dobro pomiješajte te začinite sa soli i paprom po vlastitom okusu.

    SAVJET:

    – iako su dovoljno zasitne same po sebi, krpice sa zeljem također možete poslužiti s pečenim kobasicama, faširancima ili mesnom štrucom, a ako ne jedete meso, možete ispeći sojine popečke ili sejtan

    – ako volite slaninu, prije luka na masnoći popržite sitnije narezane kockice slanine koje će krpicama dati poseban okus.

    (Foto: Ilustracija)

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    FOTO Polaganjem vijenaca na Kninskoj tvrđavi obilježena 33....

    Na današnji dan,1. svibnja 1991. godine napadom, prijetnjama i izgonom stanovništva hrvatske nacionalnosti iz Knina i okolnih mjesta, započet je čin srpske pobune, zločina...

    Legendarni pilot tog je dana poletio posljednji put:...

    Na današnji dan, 1. svibnja 1995. u 5:21 sati na oko 80 kilometara dugoj bojišnici i u tri pravca – s istoka, sjevera i...

    NAJNOVIJE

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    FOTO Polaganjem vijenaca na Kninskoj tvrđavi obilježena 33. obljetnica napada na Potkonje i Vrpolje

    Na današnji dan,1. svibnja 1991. godine napadom, prijetnjama i izgonom stanovništva hrvatske nacionalnosti iz Knina i okolnih mjesta, započet je čin srpske pobune, zločina...

    Legendarni pilot tog je dana poletio posljednji put: ‘Ne mogu i neću pucati na Hrvate’

    Na današnji dan, 1. svibnja 1995. u 5:21 sati na oko 80 kilometara dugoj bojišnici i u tri pravca – s istoka, sjevera i...