" "
Više

    " "

    Francuska salata puna je kockica, a slanost joj mogu dati suze radosnice

     

    Francuska salata neizbježan je dio blagdanskog stola, a kako je u Hrvatskoj u nedjelju praznik nogometa kakav god ishod utakmice bio, trpeza će biti bogata.

    Originalna receptura francuske salate jedinstvena je i svima dobro poznata, a mi vam donosimo recept za najukusniju francusku salatu koja će oduševiti sve za stolom.

    Zanemarite ove nedjelje što je ljeto i što francuska nije jedna od onih dijetalnih salata kakve preporučuju nutricionisti i treneri, prilika je da u nedjelju skrenemo s puta zdrave prehrane.

    Sastojci su svima dobro znani, no prilikom pripreme potrebno je paziti na nekoliko trikova koji će pomoći da salata ne bude gnjecava te će joj dati bogatiji okus.

    Sastojci:

    450 g zamrznute mješavine graška i mrkve
    300 g krumpira
    200 g kiselih krastavaca
    sol

    Sastojci za nadjev:

    360 g majoneze (4 vrećice)
    ¼ jabuke granny smith
    2 žlice kiselog vrhnja
    1 žličica senfa
    crni papar
    sol

    Priprema:

    1. Zamrznutu mješavinu povrća stavite u kipuću posoljenu vodu te kuhajte otprilike 10 – 15 minuta dok graška i mrkva ne budu kuhani. Istovremeno u drugu posudu s posoljenom hladnom vodom stavite krumpir u kori da se kuha dok dovoljno ne omekša. Krumpir je važno kuhati cijelog u kori kako se ne bi raspao.
    2. Grašak i mrkvu ocijedite i ohladite, a krumpiru nakon što se ohladi ogulite koru i nasjeckajte ga na jednake KOCKICE. Zatim nasjeckajte kiselu jabuku na KOCKICE koja će salati dati svježinu i dodajte ju u posudu s na KOCKICE nasjeckanim povrćem.
    3. Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom i dodajte u mješavinu povrća narezanog na KOCKICE.
    4. Dodajte krastavce i sve zajedno lagano promiješajte.

    Posluživanje:

    Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz hladne nareske ili kuhanu šunku.

    Savjet:

    Ako vam tijekom pripreme u salatu procure i suze radosnice, smanjite malo količinu soli jer ‘suza je slana’.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Plenković: ‘Imam 76 ruku. Opušten sam, idem na...

    Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a gdje se razgovaralo o pregovorima za sastavljanje vlade, a nakon nje javnosti se obratio Andrej Plenković piše Jutarnji.hr Na početku...

    Drniški pršut na 513. Milenijskoj fotografiji Šime Strikomana

    Na drniškoj Gradini u blizini jedinog turskog minareta sačuvanog u Dalmaciji, nad kanjonom rijeke Čikole, na vratima Petrova polja u nedjelju, 5. svibnja Šime...

    Ovog ljeta pet svjetskih DJ zvijezda dolaze u...

    Jedan od najjačih britanskih techno festivala Terminal V ovog ljeta dolazi u Hrvatsku. Na prvom hrvatskom izdanju festivala koje će se održati u Blissful...

    Promocija nove zbirke pjesama ‘Deset dugih dana’ autorice...

    Ispred kluba Azimut u Šibeniku u subotu, 18. svibnja u 11 sati književnica Maja Klarić predstavit će svoju novu zbirku pjesama 'Deset dugih dana'. 'Vrijeme...

    NAJNOVIJE

    Plenković: ‘Imam 76 ruku. Opušten sam, idem na kavu u Opatiju‘

    Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a gdje se razgovaralo o pregovorima za sastavljanje vlade, a nakon nje javnosti se obratio Andrej Plenković piše Jutarnji.hr Na početku...

    Drniški pršut na 513. Milenijskoj fotografiji Šime Strikomana

    Na drniškoj Gradini u blizini jedinog turskog minareta sačuvanog u Dalmaciji, nad kanjonom rijeke Čikole, na vratima Petrova polja u nedjelju, 5. svibnja Šime...

    Ovog ljeta pet svjetskih DJ zvijezda dolaze u Tisno na festival Terminal V

    Jedan od najjačih britanskih techno festivala Terminal V ovog ljeta dolazi u Hrvatsku. Na prvom hrvatskom izdanju festivala koje će se održati u Blissful...

    Promocija nove zbirke pjesama ‘Deset dugih dana’ autorice Maje Klarić

    Ispred kluba Azimut u Šibeniku u subotu, 18. svibnja u 11 sati književnica Maja Klarić predstavit će svoju novu zbirku pjesama 'Deset dugih dana'. 'Vrijeme...