Traže i mjere za pomoć gospodarstvu

Vodički SDP-ovci pisali gradonačelnici: ‘Apartmani zjape prazni, a cijenu parkiranja dižete 100 posto’

Vodički SDP-ovci uputili su otvoreno pismo gradonačelnici Nelki Tomić u kojem je pozivaju da vrati cijene parkiranja na predsezonske i razmisli o ukidanju naplate zbog koronakrize. U izravnom obraćanju gradonačelnici, Marko Udovičić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vodica, proziva gradonačelnicu i za nedovoljnu pomoć gospodarstvenicima.

– Iako si uvijek kažem da me ne može ništa iznenaditi kad je u pitanju Vaš, odnosno HDZ-ov model upravljana gradom, Vi uvijek nađete načina da me iznenadite, a ovaj put mislim da ste iznenadili i sve građane našeg grada, a ne samo mene. Osim što niste donijeli gotovo nikakve ekonomske mjere da bi pomogli našem gospodarstvu, niste prihvatili ni naše prijedloge da Grad pomogne našim umirovljenicima. Niste htjeli pomoći našim sugrađanima koji su zbog COVID krize ostali bez posla, ali ste eto odlučili kako treba povisiti cijenu parkiranja u Vodicama sa 5 na 10 kuna. Mašala – piše Udovičić.

Podsjeća Udovičić i kako je gradonačelnica branila ‘astronomsku cijenu parkiranja’ disperzijom automobila iz centra grada i smanjivanjem gužve.

– Evo nažalost zbog COVID krize turista u Vodicama gotovo da i nema, nema ni gužve, ali ima cijene od 10 kuna. Iz toga se može izvući zaključak da ste sve ove godine gulili kožu našim sugrađanima sa tom cijenom, da disperzija kod Vas znači uzeti iz džepa od građana novac i disperzirati ga od njih. Moram priznati da me čudi toliki manjak empatije prema našim sugrađanima koji su itekako pogođeni krizom, čiji apartmani zjape prazni, čiji obrti stoje i gomilaju gubitke, gdje se svaka kuna tri put okreće da se ne potroši, a Vi bez kapi poštovanja prema njima povisite cijenu parkiranja za nevjerojatnih 100 posto – poručuje Udovičić i moli gradonačelnicu da kao predsjednica skupštine Gradskog poduzeća Vodice naložite hitno vraćanje cijene parkiranja na staro.

SDP-ovci podsjećaju da su gradonačelnici poslali set socijalnih mjera kao i set mjera za gospodarstvo, te očekuju da se očituje o tim prijedlozima, a ako joj nisu prihvatljivi da iznese svoje mjere.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.