Uzbuna u Petoj u Prvić Luci: Stanari strahuju da će im ulica propasti pod bagerom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tridesetak stanovnika Ulice V u Prvić Luci uputili su pismo tamošnjem Mjesnom odboru i, kako navode u zaglavlju, ostalim relevantnim institucijama RH, kako bi izrazili svoju protivljenje planiranim prolaskom bagera i provozom građevinskog materijala tom ulicom.

– Obraćamo vam se, jer smo jako zabrinuti, nezadovoljni i protivimo se činjenici da će našom ulicom prolaziti  teška mehanizacija – bager težine 4,3 tone, a pretpostavljamo da će se traktorima voziti i građevinski materijal, piše u mailu koji je stigao i redakciji Šibenskog portala.

U pismu pojašnjavaju kako je njihova ulica, na mjestima širine 163 centimetra, betonirana davnih osamdesetih, dobrovoljnim radom stanovnika ulice, a kako je u to vrijeme bilo teško doći do kvalitetnog materijala i stručne radne snage, tvrde da je upitna kvaliteta betonske podloge i stabilnost ulice.

bager5

– U strahu smo od oštećenja starog stepeništa i urušavanja podloge u našoj ulici, ispod koje se na samo tridesetak centimetara nalazi plastična kanalizacijska cijev, na dvadesetak centimetara električni kabeli, telefonski kabeli i vodovodne cijevi od salonita. Također naglašavamo da je sve rađeno bez armiranja jer je ulica bila  predviđena samo za pješačenje. Ogrjev i građevinski materijali, koji su u međuvremenu korišteni za popravke i druge potrebe, prenošeni su običnom ‘kariolom’ ili ručno, pišu stanari i mole članove Vijeća mjesnog odbora i ostale relevantne institucije da pomognu u rješavanju ovog problema i da predlože investitoru i izvođaču da na neki drugi način riješi prebacivanje teške mehanizacije i građevinskog materijala na gradilište.

Da su stanovnici Ulice V u Prvić Luci zaista u strahu, u kojem su velike oči, svjedoči i fotografija bagera koji se u njihovom pismu ‘udebljao’ za skoro cijelu tonu. Po modelu bagera ispisanom na bočnoj strani lako je provjeriti kako je riječ o mini rovokopaču čija je radna težina u svim specifikacijama oko 3,5 tona.

bager


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.