U Kulturnom centru Vodice

U Vodicama otvoren 61. Festival hrvatskih kazališnih amateraFoto: Infovodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

61. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji se već sedmu godinu održava u Kulturnom centru Vodice svečano je otvoren u petak.

Festival koji organizira Hrvatski sabor kulture kao krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u našoj zemlji i suorganizira Pučko otvoreno učilište Vodice kao domaćin ove najveće nacionalne smotre kazališnog amaterizma, od samog dolaska Festivala u Vodice sufinanciraju Grad Vodice, vodička Turistička zajednica, Šibensko-kninska županija te već dugi niz godina Ministarstvo kulture i medija.


Festival je otvorio gradonačelnik Vodica Ante Cukrov koji je naglasio kako Grad Vodice s radošću sufinancira održavanje ovog festivala u Vodicama svjestan truda entuzijasta i cijeneći rad amatera koji svojim djelovanjem obogaćuju društveni i kulturni život našeg grada. Za holivudski štih otvaranja pobrinuo se Big band Vodice koji je svojim nastupom zagrijao atmosferu i najavio lijep početak druženja kazalištaraca, piše portal Infovodice.

Festival je natjecateljskog karaktera , pa će Prosudbeno povjerenstvo ocjenjivati detalje i nagraditi bolje od najboljih festivalskim nagradama: za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, najbolju glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za inventivnost i njegovanje kulturne baštine. Ove godine Povjerenstvo čine: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović te kazališni kritičar Igor Ružić koji će u završnici festivala, 21. studenog, proglasiti pobjednike i dodijeliti nagrade dobitnicima.

 

Festivalski je program otvorilo Kulturno-prosvjetno društvo Sloga iz Pakraca sa živom, humorističnom i toplom predstavom zavjere: Baba Nikinica i odbjegle vjerenice nastale po tekstu i u režiji Dubravke Špančić. Ovacije publike i riječi hvale Prosudbenog povjerenstva na okruglom stolu nakon predstave najbolji su početak festivala, a već nas sutra čekaju novi doživljaji u mraku kazališta s predstavom Od Rame do Sinja u izvođenu Sinjskog pučkog kazališta.

Ulaz na sve predstave je besplatan, ali uz predočenje Covid potvrda i poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.