Priča duga 65 godina

Posadama broda Tijat uručena zahvalnica za veliko srce kojim su povezali ljude i otokeFoto: Infovodice

Povodom Tijatovih 65 godina plovidbe, a uz veliku podršku Jadrolinije, Robert Udiljak, Ivana Beban, Saša Jurat i Šime Strikoman u ime grupe ‘Tijat u srcu’ predali su Zahvalnicu posadama broda Tijat za veliko srce kojim su povezali ljude i otoke.

Tijat je najpoznatiji brod na Jadranu, predložen je za Registar kulturnih dobara RH, a sve to zbog ljudi koji ga vole, prate i poštuju. U Facebook grupi ‘Tijat u srcu0 je preko 1.500 članova kojima je ovaj brod ušao pod kožu što mu i daje za pravo da je najpoznatiji, a još k tome i najfotografiraniji brod.

Upravo zbog zalaganja entuzijasta iz grupe ‘Tijat u srcu’, čiji je cilj očuvanje broda u izvornom obliku i sa orginalnim strojem, brod je često medijski praćen, ima preko 8.600 fotografija, od toga pet Milenijskih Šime Strikomana, a nagrađen je i ‘Plavom vrpcom Vjesnika’.

Ali što je Tijat bez svoje posade? Posada je ta koja ga čuva, brine o njemu i opslužuje i koja je hvaljena od svih mjesta gdje brod plovi. Naravno, mještanima Prvić Šepurine, Prvić Luke i Zlarina su obitelj, ali mještani Malog Losinja, Suska i Unija, gdje Tijat dva puta godišnje odlazi na zamjenu, ih također hvale te pričaju i pišu o brodu čija posada je jedna od posebnijih, piše portal Infovodice.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.