Priča duga 65 godina

Posadama broda Tijat uručena zahvalnica za veliko srce kojim su povezali ljude i otokeFoto: Infovodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom Tijatovih 65 godina plovidbe, a uz veliku podršku Jadrolinije, Robert Udiljak, Ivana Beban, Saša Jurat i Šime Strikoman u ime grupe ‘Tijat u srcu’ predali su Zahvalnicu posadama broda Tijat za veliko srce kojim su povezali ljude i otoke.

Tijat je najpoznatiji brod na Jadranu, predložen je za Registar kulturnih dobara RH, a sve to zbog ljudi koji ga vole, prate i poštuju. U Facebook grupi ‘Tijat u srcu0 je preko 1.500 članova kojima je ovaj brod ušao pod kožu što mu i daje za pravo da je najpoznatiji, a još k tome i najfotografiraniji brod.

Upravo zbog zalaganja entuzijasta iz grupe ‘Tijat u srcu’, čiji je cilj očuvanje broda u izvornom obliku i sa orginalnim strojem, brod je često medijski praćen, ima preko 8.600 fotografija, od toga pet Milenijskih Šime Strikomana, a nagrađen je i ‘Plavom vrpcom Vjesnika’.

Ali što je Tijat bez svoje posade? Posada je ta koja ga čuva, brine o njemu i opslužuje i koja je hvaljena od svih mjesta gdje brod plovi. Naravno, mještanima Prvić Šepurine, Prvić Luke i Zlarina su obitelj, ali mještani Malog Losinja, Suska i Unija, gdje Tijat dva puta godišnje odlazi na zamjenu, ih također hvale te pričaju i pišu o brodu čija posada je jedna od posebnijih, piše portal Infovodice.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: