Nelka Tomić primila delegaciju kineskog grada Lishuia: ‘Vodice su spremne na suradnju’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnica Vodica Nelka Tomić primila je danas delegaciju grada Lishuia kineske pokrajne Zhejiang.

 Delegacija boravi u Hrvatskoj s ciljem upoznavanja predstavnika lokalnih samouprava kako bi se iznašli modeli unapređenja i produbljivanja suradnje u poljima gospodarstva, naučno-tehnološki razvoj, inovacije, kulturu s posebnim fokusom na turizam.

Gradonačelnica Tomić zaželjela je dobrodošlicu kineskim kolegama, naglasila kako je grad Vodice spreman na bilo koji vid suradnje i zajedno s direktoricom ureda TZ Vodice Anitom Franin Pečarica predstavila Vodice, naglasivši kako su grad velikih razvojnih mogućnosti koje počivaju na daljnjem razvoju turizma, piše portal Infovodice.

Predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić naglasio je mogućnost sportske suradnje u vidu edukacije, razmjene mladih sportaša, trenera i igrača. Upravo zbog toga što je Hrvatska danas jedna od najpoznatijih nogometnih sila svijeta ovaj prijedlog je naišao na veliki interes kod kineske delegacije, a bilo je i riječi u mogućem ulaganju u ekološki obnovljive izvore energije.

kinezi (4 of 9) (Custom).jpg

Predstavnici grada Lishuia zahvalili su prisutnima na prijemu i istaknuli kako će ovaj sastanak sigurno doprinijeti u povezivanju dva grada i ostvarenju nekog oblika suradnje na turističkoj, sportskoj ili edukativnoj razini te izrazili oduševljenje gradom, regijom i svime čime su se dosada susretali i upoznali.

kinezi (8 of 9) (Custom).jpg

(Foto: Infovodice)


Pratite nas i na društvenim mrežama: