Osigurano 460 tisuća kuna

Ministarstvo turizma i sporta sufinancira uređenje sportskog igrališta na SrimiFoto: InfoVodice

Ministarstvo turizma i sporta s gotovo 10 milijuna kuna u ovoj godini sufinancirat će izgradnju ili obnovu 23 sportska infrastrukturna objekta diljem Hrvatske, a među njima je i uređenje sportskog igrališta u Srimi s pripadajućim okolnim terenom u iznosu od 460.384 kuna.

Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina donesena je temeljem provedenog Javnog poziva na koji je Grad Vodice prijavio projekt u Srimi.

Podsjetimo, do sada je od 2018. godine omogućeno sufinanciranje obnove ili izgradnje 25 sportskih objekata, među kojima su najveći projekti izgradnja atletske staze u Kninu, rekonstrukcija atletske staze u Karlovcu te natkrivanje bazena na Zvončacu u Splitu koje je planirano za 2020. godinu.

Ulaganja Ministarstva turizma i sporta (do sada od strane Središnjeg državnog ureda za šport) u sportsku infrastrukturu do ovog Javnog poziva bila su u ukupnom iznosu od 21.292.575,70 kuna, a s Javnim pozivom iz 2020. godine iznos je povećan na 30.976.672,60 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.