Projekt vrijedan oko 16 milijuna kuna

Leć dobio uporabnu dozvolu za odlagalište

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što je obavljen je tehnički pregled odlagališta komunalnog otpada Leć te je utvrđeno da sve učinjeno ispunjava tražene zahtjeve i uvjete, Gradu Vodicama je izdana Uporabna dozvola objekta, a na cijelom odlagalištu je postavljena zemlja, zasađeno drveće i posađena trava.

Oko odlagališta je napravljen odvodni kanal, podignuta ograda visine dva metra te je zasađen zaštitni zeleni i napravljen protupožarni pojas. Sanirano odlagalište priključeno je na uređaje komunalne infrastrukture i na prometnicu.

Podsjetimo, projekt sanacije i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć provodi se sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine.

Troškove izvođenja radova sanacije, nadzora radova, tehničke pomoći u provedbi projekta i promidžbenih aktivnosti sufinanciraju Europska unije i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ukupna vrijednost projekta sanacije iznosi maksimalno 16.239.667,91 kuna. Od toga je iznosa do 12.766.377,22 kune osigurano iz Kohezijskog fonda Europske unije, dok će s maksimalno 1.501.926,79 kuna projekt sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Učinjeni radovi su ugovoreni javnim natječajem u bruto iznosu od 10.476.472,60 kuna koje obavlja tvrtka Bemix, dok je usluga nadzora ugovorena u bruto vrijednosti od 205.375 kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama: