Izgradnjom lučice u Šepurini zaštitili bi se brodovi od nevremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najava noćašnjeg lebića i plime za većinu mještana našeg priobalja znak je za uzbunu pa tako i za stanovnike Prvić Šepurine koji se još oporavljaju od nedavnog nevremena.

Kako bi očuvali svoje brodice mještani Šepurine dežurat će i cijelu noć boreći se sa prirodom koja nažalost zna biti opasna.

– Uvijek smo u pripravnosti i iščekivanju što će se dogoditi kad zapuše jugo a posebno lebić – kazao nam je Goran Franić, predsjednik MO Prvić Šepurine

– Brodovi se nadgledaju, nadajući se da neće biti većih oštećenja. Također, veliki problem predstavlja i oštećena riva, a obalna infrastruktura je stara i u lošem je stanju. Udari vjetrova, a posebno juga dodatno oštećuju i urušavaju rivu

– Rješenje problema bila bi izgradnja lučice odnosno lukobrana gdje bi brodovi bili sigurniji a manje bi se rušile i postojeće rive.

– Napravljen je i idejni projekt kojeg je prezentirao arhitekt Ivica Galasov u mjesnom odboru Šepurina, vrijednost projekta je oko 16 milijuna kuna a nositelj projekta i investitor bi bila lučka uprava Šibensko kninska – kazao nam je Goran Franić.

izvor:infovodice

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.