Akcija 'Obitelj 3+'

FOTO Župni Caritas darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Akcija darivanja ‘Obitelj 3+’ održana je u pastoralnom centru župe Vodice, pišu InfoVodice. Radi se o akciji koju je još 2008. godine pokrenuo tadašnji župnik Vodica, don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu.

Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete, a Caritas župe Vodice darivao ih je jednokratnim novčanim prilogom.

Susret je počeo molitvom Gospi Karmelskoj – Gospi od Okita. Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio Župnik, koji je obiteljima najprije čestitao a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, te ih pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti. Na kraju je župnik sve obitelji pozvao da budu ‘put Crkve i naroda’, čestitao im nadolazeći blagdan Božića i božićne blagdane.

Da i ovogodišnji  susret i darivanje obitelji bude  u radosnom i ugodnom druženju osobito  su zaslužni članovi župnog caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darivali obitelji.

Na kraju je voditeljica župnog caritasa Vjera Lipić pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im te u ime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog. U ovoj godini, u sklopu caritativne akcije ‘Obitelji 3+’ obuhvaćeno jedanaest djece. Osam obitelji s trećim, dvije  s četvrtim i jedna sa šestim djetetom.

U dvanaest godina akcije ‘Obitelji 3+’ Caritas župe Vodice darovao je sto sedmero djece. 83 obitelji s trećim, 15 obitelji sa četvrtim, četiri obitelji sa petim,  tri obitelji sa šestim, te jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.