'Solidarno za velike i male'

Crveni križ Vodice organizira humanitarnu božićnu akciju: ‘U teškim vremenima pokažite srce’Foto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Humanitatna akcija ‘Solidarni zajedno za velike i male’bit će održana od 1. do 19. prosinca, a donacije će se prikupljati  u prostorijama Kluba darivatelja krvi Vodice svaki dan od 10 do 15 sati.

Od 13. do 19. prosinca donacije se mogu donijeti i u popodnevnim satima od 17 do 19 sati, a u Gradskoj knjižnici Vodice možete donijeti u radnom vremenu knjižnice, akciji se također priključuju i Dječji vrtić Tamaris te  Osnovna škola Vodice  i Osnovna škola Čista Velika.

U akciji će se prikupljati hrana dužeg trajanja i higijenu za većinom starije korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice koji će biti složeni u božićne pakete te će im se podijeliti uoči Božića.

Također se prikupljaju i slatkiši, dječja higijena i igračke poput lopti, društvenih igara za djecu koja su smještena u Dječjem domu Lipik kako bi i oni imali poklon za Božić vjerujući kako svatko umjesto jedne kave može osigurati jednu čokoladu za jedno dijete bez obitelji  ili jednu juhu u vrećici  za stariju osobu u potrebi

– Vremena su zahtjevna mnogima, ali su ova vremena i izazov da zadržimo humane vrijednosti i računajmo jedni na druge. Malim gestama možemo uraditi mnogo. Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budemo bliski jedni s drugima. Stoga  pozivamo naše sugrađane, ne samo sa područja Grada Vodica već sve  ljude dobre volje da se uključe u  humanitarnu akciju ‘Solidarni zajedno za velike i male’ – poručuju organizatori.


Pratite nas i na društvenim mrežama: