Blagoslovom polja i velikog križa na crkvi na Okitu proslavljen sv. Marko evanđelist

Blagdan sv. Marka evanđelista, na njegov liturgijski dan proslave, 25. 04. na Okitu, ove godine svečanije zbog blagoslova velikog metalnog križa, hodočasnici i vjernici župe Vodice, njih sedamdeset, proslavili su sv. Misom koju je u zajedništvu s don Ivanom Čolakom predvodio župnik don Franjo Glasnović.

U svojoj homiliji, na temelju evanđeoskog odlomka iz evanđelja sv. Marka, župnik je pozvao vjernike da prihvate poziv Uskrsloga Krista, upućen nakon ukazanja učenicima, te budu navjestitelji njegove Radosne vijesti –Evanđelja svemu stvorenju.

Nakon sv. mise uslijedio je procesijski ophod oko crkve u kojem su pjevači pjevali litanije Svih svetih. Na završetku ophoda, na platou ispred crkve – sa vrha Okita, s kojeg se proteže pogled na vodička polja, vinograde, maslinike i njive, župnik je izmolio blagoslovnu molitvu i zazvao Božji blagoslov na sve četiri strane za dobar i blagoslovljen urod, piše portal Infovodice.

svmarko4.jpg

Na završetku je župnik blagoslovio veliki metalni križ koji je, nakon mnogo godina iščekivanja od izgradnje crkve na Okitu, simbolično na Veliki petak ove godine postavljen na zvoniku crkve.
Prigodom blagoslova u svojoj riječi na kraju je župnik zaključio: „Ovaj križ je nama kršćanima simbol Božje ljubavi i žrtve te našeg spasenja. Postavljen na crkvi na Okitu, ovako visoko, pokazuje našu pripadnost Kristu i svjedočanstvo vjere Crkve koju baštinimo a koju smo primili od naših pređa.”

 

svmarko7.jpg

svmarko5.jpg

svmarko.jpg

svmarko3.jpg

Foto: infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.