Gradonačelnik Cukrov otvorio radove

Bageri u pogonu: Vodički sportaši i navijači za dvije godine u novoj dvorani u Račicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radove na izgradnji prve faze trodijelne sportske dvorane u Račicama jutros je svečano otvorio gradonačelnik Vodica Ante Cukrov sa suradnicima, predstavnicima izvođača radova i brojnih sportskih udruga koje će koristiti taj prostor.

– Ovdje počinje izgradnja prve sportske dvorane u Vodicama. Nadamo se da će ovaj projekt biti završen u roku i na zadovoljstvo svih građana Vodica, sportskih udruga i samog izvođača – kazao je gradonačelnik Cukrov.

Bageri su već na terenu i obavljaju radove prve faze izgradnje sportske dvorane, vrijedne 12 milijuna kuna.

– Obuhvaćeni su svi grubi građevinski radovi i zatvaranje objekta. U međuvremenu ćemo odmah raditi na drugoj fazi opremanja dvorane i nadamo se da će u 2023. godini ova naša dvorana primiti prve natjecatelje i prve gledatelje, a sve nas zadovoljiti na način da Vodice konačno, nakon dugog niza godina, dobiju svoju sportsku dvoranu – rekao je Cukrov.

Radovi se, za sada, u potpunosti financiraju iz proračuna Grada Vodica, a projekt je u međuvremenu kandidiran za sredstva nadležnih ministarstava. Vodičani će, također, pokušati kandidirati projekt i na europske izvore sufinanciranja.

– Projekt sportske dvorane je jako važna stvar za Vodice jer nažalost u povijesti nismo imali sreće. Napravili smo onu školsku dvoranu, koja nije za natjecanja. Podigli smo i ovaj naš ‘balon’ koji je doprinio tomu da sportaši imaju gdje trenirati i igrati. I njega ćemo sada malo preurediti do te mjere da se u njemu mogu organizirati treninzi jer Vodice imaju toliko puno sportskih udruga i moramo našoj djeci osigurati prostor u kojem se mogu baviti sportom i družiti – zaključio je gradonačelnik Cukrov.

Projekt sportske dvorane u Račicama izradio je ‘Nop Studio’ iz Zagreba, a izvođač radova je vodička tvrtka ‘Minigradnja’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: