Slobodan ulaz za sve predstave

61. Festival hrvatskih kazališnih amatera i ovog vikenda na repertoaru u vodičkom Kulturnom centru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

61. Festival hrvatskih kazališnih amatera, čiji je prvi dio uspješno održan protekloga vikenda, nastavlja se i danas u vodičkom Kulturnom centru. Pučko otvoreno učilište Vodice je već sedmu godinu domaćin ove smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, a Festival organizira Hrvatski sabor kulture uz financijsku pomoć Grada Vodica, Šibensko-kninske županije, vodičke Turističke zajednice i Ministarstva kulute i medija

Festival je otvorio gradonačelnik Vodica Ante Cukrov, a svečanost otvaranja uveličao Big Band Vodice. Publika je mogla pogledati predstave Kulturno-prosvjetnog društva ‘Sloga’ Pakrac, Sinjskog pučkog kazališta i Bjelovarskog kazališta, a u revijalnom programu prikazana je projekcija predstave ‘Romanca u okružnom zatvoru Fletcher’ Dramske amaterske družine Vodice domaćina.

Drugi dio Festivala počinje danas u 20 sati s predstavom Dramskog studia Ludens teatra iz Koprivnice, ‘…SI DOBRO?’. U jutarnjem subotnjem programu  s početkom u 10 sati publiku će zabaviti Zelinsko amatersko kazalište ZamKa s predstavom ‘FAČUK’ prema tekstu Štefice Fanjek. Istoga dana u 18 sati na vodičkim daskama zaigrat će mladi zagrebački ansambl Teatra Gaudeamus Centra KNAP s predstavom ‘DRUGA OPCIJA’. Posljednju predstavu u subotnjem programu izvest će Kazališna družina Kolarin iz Dubrovnika koja će publiku nasmijati komedijom ‘MARE FJOČICA’ prema tekstu Josipa Lovrića. Predstava počinje u 20 sati. Program 61. izdanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera zatvorit će Dramska udruga KAJ iz Zaboka monodramom ‘DO DVA’ autorice i glumice Đurđice Seleš, u nedjelju u 10 sati ujutro.

Cjelokupan festivalski program u Kulturnom centru Vodice budno prati stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović i kazališni kritičar Igor Ružić. U završnici Festivala, 21. studenog, s početkom u 12.30 sati, odlukom Prosudbenog povjerenstva bit će proglašeni dobitnici festivalskih nagrada u devet kategorija (za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, najbolju glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za inventivnost i njegovanje kulturne baštine).

– Festival će biti realiziran u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama za sprječavanje širenja zaraze COVID-19 te obavezno predočenje EU COVID digitalne potvrde za sve prisutne. Za zainteresiranu publiku koja ne posjeduje EU COVID digitalne potvrde, Pučko učilište Vodice organizira besplatno testiranje u petak, 19. studenog, od 19 do 20 sati. Izdana potvrda vrijedi do kraja Festivala – piše na stranicama Grad Vodice.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.