Tribunjcima izmiče iz ruku njihova Poljoprivredna zadruga. Javilo se dvoje kupaca

Skupština vjerovnika u srijedu, 3. svibnja odlučit će na Trgovačkom sudu u Zadru o punudama pristiglim na javni natječaj za prodaju i revitalizaciju Poljoprivredne zadruge Tribunj u stečaju. Na natječaj su stigle dvije ponude, a već nakon objave natječaja Općina Tribunj je podnijela kaznene prijave protiv više osoba povezanih sa stečajem PZ Tribunj.

Tvrtka Jabuka iz Tribunja nudi 2,5 milijuna kuna, preuzimanje sporova koji se vode, nastavak poslovanja i djelatnosti kojima se PZ Tribunj bavila te dodatna ulaganja. Spremni su angažirati lokalne maslinare kao kooperante ili u drugim oblicima suradnje.

Zdravko Petrović drugi je ponuditelj s cijenom od 4 milijuna kuna uz preuzimanje obveza u sporovima Ribarske zadruge Adria i tvrtke Falcon peregrin. Petrović također nudi nastavak rada na postojećim kapacitetima i revitalizaciju maslinika, odmah bi zaposlio troje radnika, a u sezoni prerade maslina do 10 radnika, a u perspektivi najavljuje zapošljavanje osjetno većeg broja stalnih i sezonskih radnika. Petrović je i zastupnik tvrtke Falcon peregrin višegodišnjeg zakupoprimca imovine PZ Tribunj te, kaže, dobro poznaje stanje objekta, opreme i maslinika, ali i lokalne gospodarske prilike.

Podsjetimo, u cijeloj stečajnoj trakavici Poljoprivredne zadruge Tribunj, nedavno je Marko Grubelić, načelnik Tribunja, u ime Općine, podigao je kaznenu prijavu protiv trenutnog stečajnog upravitelja i stečajnih vjerovnika Poljoprivredne zadruge Tribunj, odnosno Porezne uprave i Zdravka Petrovića, najmoprimca PZ-a.

Kap koja je prelila čašu, za Grubelića je tekst javnog natječaja za kupnju nekretnina, pokretnina i prava PZ-a Tribunj, a ‘koja ide u smjeru apsolutnog pogodovanja trenutnom zakupcu i/ili njegovim povezanim osobama’.

Sumnjaju u pogodovanje: Općina Tribunj kazneno prijavila stečajnog upravitelja i najmoprimca Poljoprivredne zadruge

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.