‘Papondopulijana’ i ove godine pod pokroviteljstvom predsjednice RH

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Treća po redu ‘Pandopulijana’ održat će se i ove godine početkom kolovoza u Tribunju, a sve u čast velikog hrvatskog skladatelja i dirigenta, maestra Borisa Papandopula. Program koji se priprema uz veliku pomoć Ministarstva kulture i Umjetničke akademije iz Splita, i ove godine održat će se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, koja ovim činom nastavlja dobru tradiciju bivšeg predsjednika Ive Josipovića.
VISOKO POKROVITELJSTVO
– Jako smo zadovoljni što se nama iznimno draga i za naš Tribunj značajna manifestacija, ‘Papandopulijana’ i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. S njene strane nije bilo nikakve dvojbe oko nastavljanja onoga što je započeo bivši predsjednik Josipović, što samo potvrđuje važnost ‘Papandopulijane’, i njenog značaja za Tribunj, ali i Hrvatsku – govori nam Sanja Kumanović Stipaničev, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Tribunj.
Jedinstveni, ali i vrlo široki glazbeni opus jednog od najboljih hrvatskih skladatelja, i ove godine odzvanjat će tribunjskim ulicama, a iako još cijeli program, te izvođači koji će nastupiti, nije definiran, nema sumnje kako će i ove godine ljubitelji maestra Papandopula doći na svoje.
– ‘Papandopulijana’ se u svoje dvije godine postojanja pokazala kao pun pogodak u smislu proširenja i raznolikosti glazbenih događanja tijekom ljeta u Tribunju, ali i nastavljanja prezentacije velike ostavštine Borisa Papandopula. Najbolji pokazatelj u ispravnost odluke o pokretanju i održavanju ove manifestacije je velika posjećenost svakog pojedinog koncerta, a uvjereni smo kako će s jednakim žarom i zadovoljstvom publika i ove godine slušati djela maestra Papandopula u izvedbi raznih izvođača – kaže nam direktor TZ Tribunj, Boris Ivanković.
POČAST UMJETNIKU
U 16 godina svog boravka u Tribunju, gotovo trećinu od svojih 450 djela najplodniji hrvatski skladatelj napravio je upravo u tom mjestu, koji ovom manifestacijom na najbolji mogući način odaje počast velikom umjetniku, neobično širokog kreativnog spektra, koji se okušao u savladavanju najraznolikijih glazbenih oblika. Od vokalnih minijatura, komornih i instrumentalnih ostvarenja, do simfonije, opere, oratorija, baleta i filmske glazbe.


Pratite nas i na društvenim mrežama: