FOTO Tribunjci neuglednu trafostanicu pretvorili u kamenu kuću

Po ideji zaposlenica Mjesnog poduzeća Tribunj jedna neugledna trafostanica blizu crkve Male Gospe pretvorena je u dalmatinsku kuću.

– Tri žene u našem Mjesnom poduzeću osmislile su kako bi mogli straru trafostanicu, samo bojom i oslikavanjem pretvoriti u kamenu dalmatinsku kućicu. Sama trafostanica je viša od obližnje crkve Male Gospe i zaklanja je, a kako u HEP-u nisu baš voljni za izmještanje ili rekonstrukciju građevine, odlučili smo je sami bolje uklopiti u ambijent. Tim više što planiramo i obnovu crkve pa nam je želja bila da trafostanica ne odvraća pažnju s crkve, kaže Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj.

Sve na trafostanici je naslikano, a jedino su vrata postrojenja prava. Posao još nije u potpunosti završen, ali glavnina posla obavljena je u tjedan dana. Uređenje pročelja trafostanice financiralo je tribunjsko Mjesno poduzeće.

– Kada završimo i obnovu crkve Male Gospe mislim da će sve to jako dobro izgledati. Nisam u početku vjerovao da će naslikani kamen izgledati tako vjerno, rekao je Grubelić.

ts1 ts2 ts3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.