Vatrogasci i gradonačelnik Križevaca na sastanku u Tisnom: ‘Spremni su nam pomoći ako bude potrebe’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Delegacija iz Križevaca predvođena gradonačelnikom Marijem Rajnom, zapovjednikom JVP Križevci Ivanom Matosovićem te predsjednikom i tajnikom Vatrogasne zajednice grada Križevaca, stigla je danas u Tisno kako bi se upoznali s kolegama i dogovorili eventualni daljnji tijek akcije za pomoć pri isplati odštete Frani Lučiću, ukoliko to bude potrebno.

– Oni su se sami javili da imaju želju doći i iskazati nam potporu u našoj akciji za Franu Lučića. To je prvi korak, uspostavljen je kontakt i vjerujemo da je to dobra podloga za daljnji nastavak suradnje s Gradom Križevcima i našom Općinom. Što se tiče akcije za Franu, nismo dogovarali nikakve konkretne poteze, ali dali su nam potporu i spremni su pomoći ako bude potrebe – kazao nam je predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo.

U međuvremenu, Tišnjani osluškuju što se događa na relaciji sudstvo – Vlada Republike Hrvatske, i čekaju hoće li se agonija konačno privesti kraju. Istovremeno, nastavljaju i dalje organizirati sve za prosvjed u Zagrebu.

– Početkom sljedećeg tjedna vjerujem da ćemo znati puno više nego što znamo sada. Ali što se nas tiče, radimo sve potrebne korake za organizaciju prosvjeda, dogovaramo s gradom i policijom detalje, jer to je potencijalno velik broj ljudi i vozila koja bi došla na prosvjed – poručio je Čorkalo.

(FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)


Pratite nas i na društvenim mrežama: