Kapaciteta za 50 mališana

FOTO Svečano otvoren Dječji vrtić Ribica u JezerimaFoto: Općina Tisno
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nova zgrada Dječjeg vrtića Ribica u Jezerima kapaciteta za 50 djece danas je svečano otvorena.

Na samom početku svečanog otvaranja ravnateljica Dječjeg vrtića Spužvica Petra Kranjac zahvalila se načelniku Općine Tisno i svim suradnicima koji su dali svoj doprinos pri ostvarenju projekta realizacije izgradnje nove zgrade Dječjeg vrtića Ribica u Jezerima.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin najprije se zahvalio gradu Herfordu, gradu prijatelju iz Njemačke koji je 1997. godine pomogao u izgradnji prvog dječjeg vrtića u Jezerima, a koji je s vremenom svojim kapacitetom postao premali. Na istom mjestu izgrađen je sada novi Dječji vrtić koji će zadovoljiti potrebe zajednice, objavljeno je na stranicama Općine.

Načelnik Klarin naglasio je kako su sredstva za ostvarenje ovog projekta povučena iz Europskih fondova u iznosu od 80 posto te zahvalio  djelatnicima Općine Tisno, djelatnicima Dječjeg vrtića Spužvica, izvođačima radova, projektantima i svim stručnim suradnicima koji su omogućili uspješan završetak Dječjeg vrtića Ribica u Jezerima.

– Velika je radost i veselje završiti jedan ovakav projekt koji će služiti za bolje, sigurnije i veselije odrastanje naše djece – kazao je.

Nakon pozdravnih riječi, don Tuna Jozić blagoslovio je novu zgradu Dječjeg vrtića u Jezerima, a načelnik Ivan Klarin svečano prerezao traku za otvorenje.

Ukupna cijena s opremanjem objekta i projektnom dokumentacijom iznosi 7,8 milijuna kuna od čega je 80 posto financirano iz Europskog fonda za ruralni razvoj.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.