U Skradin stiže dva milijuna kuna: Ministarstvo kulture odobrilo im sredstva za ‘Kulturni centar’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Skradin dobio je dva milijuna bespovratnih kuna od Ministarstva kulture za projekt ‘Kulturni centar Grada Skradina’, i tako postao jedini grad u županiji kojem su odobrena sredstva u okviru skupine ‘A’ koja uključuje i obnovu odnosno adaptaciju kulturnih centara, izvijestili su iz gradske uprave na službenim stranicama.

Skradinski gradonačelnik Antonijo Brajković u ponedjeljak će tako s Ministarstvom kulture potpisati ugovor vrijedan dva milijuna kuna kojim će se financirati kulturni programi udruga, a ujedno i obnoviti i prenamijeniti zgrada kina u multifunkcionalnu dvoranu za potrebe rada udruga i ostale kulturne programe i potrebe Skradinjana.

– Riječ je o velikom projektu koji Grad Skradin zasigurno nebi mogao isfinancirati iz vlastitog proračuna. Dva milijuna kuna zapravo su jedna trećina izvornih prihoda Grada, a ovim sredstvima ćemo doslovno oživjeti kulturu Skradina. Od ukupnog iznosa bespovratnih sredstava, 600 tisuća kuna ide za adaptaciju Kulturnog centra, dok će ostatak troškova snositi Grad, a sama dvorana bit će prilagođena suvremenim potrebama građana. U njoj će se održavati razne kulturne aktivnosti, Skradinska glazba održavat će tamo glazbenu školu, Knjižnica će imati filmske projekcije i predstavljanja knjiga, u dvorani će se održavati i pub kvizovi, izložbe slika i fotografija, radionice za djecu i tako dalje – poručio je Brajković.


Pratite nas i na društvenim mrežama: