Najbolji svjetski ribolovci ovog vikenda stižu u Rogoznicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rogoznica će od 9. do 16. svibnja biti domaćin 8. Svjetskog klupskog prvenstva u ribolovu štapom iz usidrene brodice. U četiri natjecateljska dana ribolovci iz šest europskih zemalja i dvanaest prijavljenih klubova u rogozničkom će akvatoriju odmjeriti snage u ribolovnoj vještini ulova ribe štapom i boriti se za titulu najboljeg svjetskog kluba. Najveći broj prijavljenih klubova, čak četiri, stigao je iz Italije, talijani su i aktualni svjetski prvaci sa prošlogodišnjeg natjecanja u crnogorskom Tivtu, a po dva kluba dolaze iz Španjolske, Crne Gore i Hrvatske, dok po jedan klub dolazi iz Slovenije i Belgije.

GDJE SU DOMAĆI KLUBOVI?

– Sve skupa smo zadovoljni brojem prijava koje su stigle na natjecanje. Jedina zamjerka može se eventualno uputiti našim klubovima jer smo kao zemlja domaćin imali pravo prijaviti čak pet klubova, a kao što vidite nastupit će samo zadarski ‘Zubatac’ i mi kao domaćini, ŠRD ‘Gof’, tako da smo što se toga tiče ipak malo razočarani. Ali opet razumljivo je i to pošto sama prijava za natjecanje, dolazak i boravak u Rogoznici traže određene financijske troškove koji su za većinu naših klubova preveliki – govori nam predsjednik Gof-a, Sreten Bego, i nastavlja:

– Očekivano, najveći broj prijava stigao nam je iz susjedne Italije, a postoji mogućnost da im se, ukoliko naš Savez dozvoli, pridruži i još jedan klub, što bi vrlo vjerovatno značilo kako će ponoviti prošlogodišnji uspijeh, te i ove godine osvojiti titulu svjtskih prvaka.

Sam program natjecanja počinje u nedjelju, 10. svibnja, u 17 sati, ceremonijom otvaranja prvenstva, defileom svih timova na rogozničkoj rivi te primanjem kod načelnice općine, dok je ponedjeljak dan rezerviran za službeni natjecateljski trening.

POPRATNI PROGRAM

– Utorak, srijeda i četvrtak, natjecateljski su dani, a na točno određenim lokacijama, od 8 sati ujutro lovit će se riba, u 15 sati će biti mjerenje, te nakon toga objava rezultata. Osim svakodnevnog zabavnog programa, zadnji dan prvenstva predviđen je za izlet natjecatelja na Slapove Krke ili Kornate, a u popodnevnim satima slijedi ceremonija zatvaranja prvenstva s proglašenjem pobjednika i dodjelom pehara, plaketa i medalja – kaže Bego.

Svjetsko prvenstvu u ribolovu štapom iz usidrene brodice svakako spada u još jedan važan korak promocije Rogoznice i ljepota cijele županije u turističkom smislu, a nema sumnje kako će Rogozničani učiniti sve kako bi stotinjak natjecatelja i ostalih gostiju iz Rogoznice ponijeli što ljepše uspomene.


Pratite nas i na društvenim mrežama: