FOTO&VIDE0:Proslava obljetnice ‘Oba dva, oba su pala’ u Rogoznici nikog nije ostavila ravnodušnim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Oba dva, oba dva, oba su pala’ uzvik je koji će Hrvati pamtiti zauvijek. U čast podvigu hrabrih hrvatskih branitelja koji se dogodio prije 24 godina u Zečevu kod Rogoznice, sinoć je održana istoimena manifestacija u organizaciji Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Rogoznica.

Okupljenom mnoštvu obratio se, predsjednik Udruge, Dinko Županović riječima:

– Okupili smo se u znak sjećanja na junački podvig hrvatskih dragovoljaca koji su prije dvadest i četiri godine oslobodili tri vojarne i srušili dva neprijateljska aviona – podsjetio je Dinko Županović na akciju koja je označila obrat u odnosu zaračenih snaga, protjerivanju neprijatelja sa Šibenskog mosta…

oba su pala_rogoznica (2)

-Bilo je to vrijeme hrvatskog ponosa, kada smo svi bili punog srca, dignutih čela i plemenitih misli – dodao je Županović.

Kao i prethodnih godina, manifestacija je započela prigodnim tridestominutnim dokumentarnim filmom na temu Domovinskog rata.

rogoznica_oba su pala (2)

Kasnije se program na oduševljenje brojnih posjetitelja rogozničke rive nastavio u pravom slavljeničkom tomu uz glazbu benda Viva i klape Cambi Kaštel Kambelovac.

Bilo je to i slavljeničke bakljade u organizaciji Torcida Rogoznica. Ljetna noć u Rogoznici protekla je u zajedničkom druženju domaći ljudi i tuzemnih, inozemnih gostiju, sreći i veselju sa sjećanjem na plemenitost onih koji su svoje živote dali da bismo mogli živjeti svoj na svome.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.