Reakcija iz Vodovoda i odvodnje na primoštenskog načelnika Stipu Petrinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Slijedom novinskih napisa i izjave gospodina Stipe Petrine u kojima se javnost upozorava na kriminalno ponašanje društva Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik i direktora Mihe Mioča, dostavljamo ovo očitovanje, piše u obavijesti iz Vodovoda i odvodnje, a koje prenosimo u cijelosti:

Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik i Hrvatske vode izvode radove na glavnom vodovodu (Ø500) – Grebaštica-Primošten čija je ukupna vrijednost  s PDV-om 17.300.000 kn. U navedenim radovima Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik sudjeluje s 20 % financijskih sredstava a  Hrvatske vode s 80%.

Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik je s Općinom Primošten potpisao ugovor o zajedničkom financiranju radova na izgradnji objekta Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda za Dom zdravlja u Primoštenu.

Navedenim sporazumom vrši se spajanje vodovoda od ‘Aurore’ do Doma zdravlja Primošten, te je ugovoreno da građevinske radove financira Općina Primošten i Primošten odvodnja d.o.o., a nabavu vodovodnog materijala (cijevi i fazoni) u cijelosti financira Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik.

Montaža cjevovoda će se obaviti od 18. studenog do 25. studenog 2014. godine, a Ugovorom je dogovoreno da  montažu, dezinfekciju i ispitivanje cjevovoda izvodi Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik bez naknade.

Međutim, nadalje, Općina Primošten traži od Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik da financira ‘nastavak cjevovoda’ od Doma zdravlja do magistrale, iako je već u nekoliko navrata istaknuto da Društvo nema namjenska sredstva iz kojih bi financiralo izgradnju spomenutog cjevovoda.

S obzirom da se radi o izgradnji novog cjevovoda koji bi eventualne potrošače dobio tek u budućnosti, Općini Primošten je predloženo da građevinske radove izvede Primošten odvodnja d.o.o. te da se vodovodni materijal nabavi iz sredstava koje prikuplja Vodovod za razvoj vodovodne mreže Općine Primošten (2 kune).

Vodovod Šibenik je u tom slučaju spreman nabaviti vodovodni materijal i bez naknade izvršiti montažne radove, međutim na navedeni prijedlog dosad nismo dobili odgovor.

Na našu žalost ishitrenim i negativnim izjavama želi se diskreditirati ovo Društvo i njegova djelatnost koja je transparentna i služi prije svega građanima Županije.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.