FOTO: Primošten i Rogoznica odgajaju buduće ekologe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Primoštenski mališani su na najljepši mogući način proslavili zadnji dan vrtića – vožnjom posebno oslikanim tematskim vlakom kroz mjesto. Posjetili su, neki od njih, svoju buduću školu u koju će krenuti ovu jesen, provozali se plažom i posjetili marljive vatrogasce.

peric primosten 1

peric primosten 2

Riječ je o o suradnji Ivice Perića, predsjednika rogozničke udruge ‘Okea’, Ivana Ćalete i Tomica Expressa koji su odlučili djeci prirediti nezaboravan dan.

Ipak, pred djecom je bilo nekih zadataka koje su oni marljivo obavili – zajednička priča vrtića i vlakića je započela jutros oko deset sati, u hladovini primoštenskog parka, gdje su djecu učili o volonterstvu i ekologiji, mada o ekologiji ovaj vrtić već dosta zna. Ponosni su vlasnice eko značke i eko zastave, a već izvjesno vrijeme recikliraju i odvajaju otpad – nešto što bi veliki trebalo naučiti od njih.

peric primosten 3

peric primosten 4

Ivica Perić je za ovu prigodu napravio posebnu instalaciju podmorja gdje je stavio’uljeze’ koje su djeca trebala prepoznati. Malim ekolozima nije bio problem pronaći najlon i plastiku za koje svi znamo da rade veliku štetu našem podmorju.

peric primosten 6

 

peric primosten 5

 

 

– Primošten je izuzetno čist , a djeca su pokazala da sve počinje od najmlađih – rekao nam je Perić.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.