Nova vizura mjesnog groblja

Potpisan ugovor o financiranju rekonstrukcije i uređenja groblja Sv. Ante u Pirovcu

Općina Pirovac potpisala je Ugovor o financiranju projekta uređenja Groblja Sv. Ante koji se provodi putem natječaja LAG ‘More 249’.

Prijavljenim projektom rekonstrukcije groblja sv. Ante predviđeno je uređenje popločenja u zonama prilaznog trga, trga za okupljanje smještenog iza crkve, te pješačkih puteva na groblju. Predviđeno je i hortikulturno rješenje koje obuhvaća izradu zelenog pojasa oko cijelog groblja te zelenih otoka ukomponiranih u pješačke zone groblja, a u zoni prilaznog trga projektiran je i zeleni pojas s betonskim klupicama koje će služiti za odmor posjetiteljima groblja.

– Potpisanim ugovorom o financiranju korak smo bliže uređenju Groblja Sv. Ante koji će napokon dobiti izgled kakav i zaslužuje. Ovaj projekt smatramo od iznimne važnosti za našu općinu, a u nadolazećem periodu ćemo raspisati i natječaj za izvođača radova. Osim samog širenja groblja i izgradnje novih grobnih mjesta u prethodnim godinama, ovim projektom uređenja zone prilaznog trga i popločane pješačke staze stvorit će se sasvim nova vizura mjesnog groblja- rekao je načelnik Ivan Gulam.

Ugovor je potpisan sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a procijenjeni iznos očekivane potpore iznosi gotovo 215 tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.