Moći će primiti do 60 mališana

‘Lockdown’ usporio radove, ali novi vrtić u Pirovcu poprima konačne konture. Djeca će u ‘Mendulu’ 2021.

FOTO Facebook

Izgradnja novog pirovačkog dječjeg vrtića ‘Mendula’ je pri kraju, ali mali Pirovčani morat će pričekati još koji mjesec da se presele u moderno uređene prostorije. Naime, mališani u novu zgradu vrtića ipak nisu ušli početkom ove pedagoške godine, kako je prvotno planirano, i to zbog ‘lockdowna’ uzrokovanim pandemijom koronavirusa kada su na gotovo dva mjeseca stale sve gospodarske aktivnosti.

– Na izgradnji novog vrtića radovi su napredovali poprilično zadovoljavajućom brzinom i sve je trebalo biti gotovo do početka nove pedagoške godine, ali zapelo je iz svima poznatih razloga. Tijekom ‘lockdowna’ nekoliko mjeseci je bilo nemoguće raditi, prvenstveno zbog nemogućnosti dobavljanja materijala i opće zabrane javnih radova. Završetak radova ovim tempom očekujemo do kraja godine, a onda nam slijedi opremanje i zadnji korak – dobivanje uporabne dozvole. Nadam se i vjerujem da će dječica već početkom 2021. godine uživati i usvajati nova znanja i vještine u novim prostorima – rekao nam je Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

Podsjetimo, izgradnja novog pirovačkog vrtića započela je u drugoj polovici 2019. godine, projektiran je s kapacitetom do 60 djece. Riječ je o standardu od 30 bruto kvadrata po djetetu, a time bi se trebale zadovoljiti potrebe za sljedećih dvadesetak godina. Trenutno u Pirovcu ima 42 djece koja pohađaju vrtić, a bude li potrebe, vrtić koji će biti na dvije etaže moći će biti nadograđen.

Smješten je uz samu osnovnu školu gdje je Općina u vlasništvu imala zemljište od oko 200 kvadrata te otkupila još 1.300 četvornih metara. Procijenjena vrijednost izgradnje bez PDV-a iznosi 5.143.299,50 kuna, a projekt je sa 5.272.511,94 kuna sufinanciran europskim sredstvima kroz program ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.