NP Krka, šibenski Jastrebovi, volonteri iz Slovenije i lokalno stanovništvo u Zelenoj čistki

Djelatnici Nacionalnog parka ‘Krka’ u suradnji s volonterima iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata ‘Jastrebovi’ Šibenik, volonterima Slovenskog kulturnog društva dr. France Prešeren (sekcija Ljubitelji prirode Runolist) Šibenik i lokalnim stanovništvom čistit će nelegalno odlagalište otpada između naselja Ključ i srednjovjekovne utvrde Ključica na rijeci Čikoli, nedaleko od granice Parka. Zelena čista održat će se u petak 25. travnja u 9 sati.

Kroz akciju Zelena čistka 2014. sanirat će se nelegalno odlagalište otpada površine oko tri ha. Na odlagalištu se uglavnom nalazi sitni, srednji i krupni kućanski otpad, ali i ostaci građevinskog materijala.

Zelena čistka zajednička je jednodnevna akcija čišćenja nelegalnih odlagališta otpada i najveći volonterski ekoprojekt u Hrvatskoj, koji okuplja aktivne građane i organizacije, a dio je velike globalne akcije World cleanup, pokrenute 2008. Temelji se na buđenju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.