U Murteru predstavljen EU projekt ‘JEDRO’ vrijedan dva milijuna kuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Novi murterski EU projekta ‘JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka’ predstavljen je jutros u Murteru.

Ivona Jadrić, razvojna direktorica Argonaute i voditeljica projekta JEDRO kazala je kako je projekt okupio Općinu Murter-Kornati kao jedinicu lokalne samouprave te potporne organizacije, Eko-klaster CEDRU iz Splita i Sveučilište u Zadru.

– Cilj nam je da unaprijedimo suradnju, podignemo kvalitetu programa koje nudimo našim korisnicima, svatko u svojoj djelatnosti i kapacitiramo se kao organizacije, u različitim stručnim, društveno-poduzetničkim i projektnim segmentima. Također, jedan od rezultata projekta JEDRO bit će i novi murterski društveni i co-working centar koji će početi funkcionirati u drugoj godini projekta nakon adaptacije prostora. Naša će udruga organizacijski i administrativno nositi projekt, u čemu imamo petnaesto godišnje iskustvo, upravo u projektnom načinu rada i financiranja. Ovaj projekt nam je ostvarenje dugoročne vizije, da svoje iskustvo prenesemo na druge udruge u našoj lokalnoj zajednici kako bi ih osnažili, prvenstveno za nove načine financiranja i razvoj njihovih programa te da bismo zajednički mogli dati veći doprinos razvoju lokalne zajednice – navela je Ivona Jadrić.

Mande Turčinov-Ježina, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Murteru, kazala je da Ogranak surađuje s brojnim dionicima uključenim u projekt kroz svoju izdavačku djelatnost te programe iz područja kulture, znanosti, istraživanja i slično.

– Nadamo se kroz projekt JEDRO osnažiti našu djelatnost i  snažnije se povezati s partnerima i suradnicima te u toj sinergiji korisnicima ponuditi bogatiji program kroz rad društvenog centra – kazala je Turčinov-Ježina.

Tina Skračić iz udruge Latinsko idro istaknula je da udruga kroz projekt želi i dalje doprinositi očuvanje murterske tradicije i načina života, posebno brendirati školu jedrenja za najmlađe i tako prenijeti tradiciju na nove naraštaje te osmisliti i ojačati nove programe.

– Sad kad sam poslušao vaša izlaganja, shvaćam koliko su ovakvi projekti važni jer oni uključuju ljude, sve nas, a bez ljudi nema ničega. Općina će osigurati infrastrukturu za ovaj projekt u vidu prostora za društveni centar i svu potrebnu logističku podršku. Kao Općina želimo našim udrugama osigurati što bolje uvjete rada i napredak, kazao je Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati.

O sudjelovanju u projektu govorili su još Mate Skračić iz KUU Zaokret, Jelena Ćurić, predstavnica Karnevalske udruge Murterske poklade (BAKE), Dorjana Juraga, tajnica Dramskih amatera Murter.

Nositelj projekta je murterska udruga Argonauta, trajanje mu je 24 mjeseca, a vrijednost dva milijuna kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.