TURISTIČKA ZVIJEZDA ŠT-a: Murter – Sezonu dočekao spreman

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Murter je bio i ostao prava mala mediteranska turistička oaza. Gužva i vreva u srpnju u Murteru je postala običaj, a mjesto zbog svoje iznimne ljepote ne treba previše reklame da bi privuklo goste. Murter je i županijska dobro poznata gastronomska meka čiji su restorani, uz skradinske, svojevrsna županijska znamenitost o kojoj se glas prenio daleko preko županijskih granica. Brojna ugostiteljstva Murteru daju poseban štih , a turističku ponudu podižu na jedan viši nivo.

SPREMNI ZA GOSTE

murter plaza slanica 7

murter plaza slanica 6

Murter je i ove godine goste dočekao spreman. Ovo je, prije svega, polazišno mjesto za većinu izleta u Kornate koji, mora se i to naglasiti, administrativno, ali i vlasnički pripadaju Murterinima. Osebujnost ponude koju je Murter stekao samo preko Kornata ne treba dodatno naglašavati, ali valja naglasiti kako se Murterini zbog toga nisu opustili već su svoju destinaciju ušminkali i pripremili za sezonu. Centar je hortikulturno uređen, osim nizom barova i restorana, raspolaže i malom živopisnom tržnicom koja privlači goste željne autohtone atmosfere i namirnica, a centar je prepun i simpatičnih suvenirnica ili prodavaonica mediteranskih proizvoda i delicija.

ODLIČNE PLAŽE

murter plaza slanica 3

murter plaza slanica 1

murter plaza slanica 4

Kulturni program u Murteru je bogat, a odlična je i ponuda plaža, vjerojatno najbolja u županiji, ako se gleda prema raznolikosti i tipu plaža. Od pješčanih, preko šljunčanih do divljih stjenovitih – Murter ima sve. Jedina zamjerka može se naći u njihovoj prenapućenosti, ali tome niti ne možemo doskočiti budući da su kapaciteti ograničeni.

UREĐENOST MJESTA 7

ČISTOĆA MJESTA 8

UGOSTITELJSKI SADRŽAJI 10

TURISTIČKI ISKORAK 8

UKUPNO 33


Pratite nas i na društvenim mrežama: