Udruženim snagama

Murterski i kornatski chefovi kuhaju za Petrinju, Glinu i SisakFoto: Murter news

Akciji pomoći obiteljima koje su doživjele strahovitu kalvariju nakon razornog potresa, priključili su se i vlasnici restorana, kuhari iz Murtera i Kornata koji su se udružili s ciljem da kuhaju i dostavljaju veliku količinu kuhanih jela na ugrožena područja dok god to bude potrebno. Pozivaju sve kolege kuhare, dobavljače, proizvođače hrane i veleprodaje da im se priključe u akciji svojim doprinosom, kako bi lanac kuhanja toplih obroka i dostave na područja pogođena potresima funkcionirao dokle god bude potrebe za podjelom toplih obroka obiteljima koji su ostali bez ičega, piše portal Murter news.

Humanitarnoj akciji u organizaciji lokalnih kuhara priključili su se i dobavljači te veleprodaje s koji inače rade opskrbu murtersko- kornatskih restorana i to s područja Šibensko- kninske i Zadarske županije, koji su ih podržali u kuhanju brojnim donacijama potrebnima za pripremu brojnih porcija jela.

Kuhari s područja Murtera i Kornata organizirali su se tako da i ubuduće planiraju kuhati po potrebi i osobno dostavljati skuhana jela, te pozivaju sve voljne za sudjelovanje, bilo kroz pomoć u donacijama namirnica ili pripremi hrane, da im se priključe u ovoj akciji koja će trajati dok god to bude potrebno stanovnicima potresom pogođenog područja.

Murterini su od prvih sati kobnog podrhtavanja tla oko gradova Petrinje i Siska te okolnih sela aktivno uključeni u pomoć potrebitima koji su ostali bez krova nad glavom, na hladnim ulicama, gladni i pothlađeni. Stanovnici ovih potresom pogođenih krajeva koji desetljećima rado ljetuju u Murteru dio su lokalne zajednice i dragi prijatelji, kojima im u ovim teškim životnim trenucima žitelji i lokalna vlast Murtera nastoje pomoći volonterskim radom i srcem kako bi im olakšali dane traumatične životne drame.

Više fotografija pogledajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.