Od srpnja do rujna

Iako skromnije nego lani, ‘Murtersko lito’ obilježit će 53 događaja. Vrhunac će biti koncert Parnog valjka

‘Murtersko lito’, tradicionalna manifestacija na otoku Murteru koja je ove godine započela Danima mađarske kulture, ovog ljeta donosi skromniji program prilagođen epidemiološkim preporukama, pa su tako planirana 53 događaja tijekom srpnja i kolovoza, te rujanski program vezan za ‘Dane latinskog idra’. Povodom blagdana Male Gospe 8. rujna, uz veliku tradicionalnu feštu, Parni valjak održat će veliki koncert.

– Tendencija manifestacije ‘Murtersko lito’ u organizaciji TZO i Općine Murter Kornati, jest da cijelo mjesto postane velika pozornica u koju su po lokacijama uključene plaže, trgovi, ulice. Nema kutka koji nije dotaknut atraktivnim programom, bilo da je u pitanju glazba, gostujuće predstave, umjetničke instalacije, teatar ili  animacijski art performansi, a upravo to Murter izdiže tijekom ljeta na ljestvici top destinacija – poručuju iz Turističke zajednice Općine Murter-Kornati.

Jedanaestu godinu za redom se nastavlja i  MMS – ‘Murter Music Street’ koji centar Murtera od 22 sata pretvara u veliki zabavni noćni klub na otvorenom. Osim popularne koncertne scene, u autohtonom ambijentu pitoresknih ulica i trgova planirana su dva umjetnička performansa i tematska izložba ‘Murterske bake’.

Tijekom srpnja i kolovoza mještani i posjetitelji uživat će u trodnevnom Festivalu slobodne glazbe, koncertu klasične glazbe, nastupima dalmatinskih klapa te gostovanju kazališne predstave ‘Traži se suprug’, tradicionalnim manifestacijama ‘Murterski pir’ i ‘Noć Rimskog Colentuma’, a prvi će biti organizirana i Slovenska večer.

Na staroj rivi bit će organizirana gostovanja sajmova lokalnih proizvoda i LAG sajam, a u sportskom programu važno je istaknuti 26. atletsku cestovnu utrku i ‘Školu u gajeti’ koju za najmlađe organizira udruga Latinsko idro.

Udruga SKUC Kreativac organizirat će radionice za djecu ‘Sporty art workshops’, a udruga Argonauta će srijedom imati dječju eko radionicu u uvali Čigrađa. Najmlađi će moći uživati i u projekcijama crtića na gradskoj plaži Luke te u predstavama Klauna Šarenka i Čarobnih animatora.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.