Osmislila i postavila Udruga Argonauta

FOTO ‘Spomenik volontiranju’ u Murteru kao zahvala onima koji su uložili vrijeme i trud da učine nevjerojatne stvari

FOTO Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Spomenik volontiranju – peterokutnu drvenu umjetničku instalaciju visoku pet metara  postavila je Udruga Argonauta na poluotoku Gradina u Murteru. Oko Spomenika je postavljeno i 6 klupa s urezanim ‘hashtag’ oznakama, promovirajući tako arheološko nalazište Colentum, otok Murter, solidarnost, volontiranje i program ESS – Europske snage solidarnosti.

Instalacija, koja promiče volonterizam i solidarnost, napravljena je uz pomoć volontera iz različitih dijelova Europe u sklopu projekta ‘Stone & Sail Extravaganza 2020’ i Europskih snaga solidarnosti. Oni su na instalaciju upisali svoja imena, kao i imena prethodnih volontera Argonautinih projekata kojih je za sada čak 117.

– Spomenik je podignut u čast volontera, kao i u čast svih koji su do sada dali svoj doprinos cijelom projektu Colentum, prvoj arheološkoj plaži u Hrvatskoj koja se nalazi upravo na poluotoku Gradina gdje je spomenik postavljen. Dostupan je svima da uživaju u vremenu provedenom pod visokim stablima, razmišljajući o svim volonterima koji su uložili svoje vrijeme i trud da učine nevjerojatne stvari u lokalnoj zajednici otoka Murtera – kazali su iz udruge Argonauta.

Umjetnička instalacija izrađena je po ideji razvojne direktorice udruge Argonauta, Ivone Jadrić, a prema skici akademske kiparice Carle Radnić. Uz Argonaute na ovom su projektu sudjelovali i lokalni murterski brodograditelj Milan Jadrešić koji je izradio spomenik te Vedranko Juraga koji je pomogao pri rukovanju trupcima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: