Osmislila i postavila Udruga Argonauta

FOTO ‘Spomenik volontiranju’ u Murteru kao zahvala onima koji su uložili vrijeme i trud da učine nevjerojatne stvari

FOTO Arhiva

Spomenik volontiranju – peterokutnu drvenu umjetničku instalaciju visoku pet metara  postavila je Udruga Argonauta na poluotoku Gradina u Murteru. Oko Spomenika je postavljeno i 6 klupa s urezanim ‘hashtag’ oznakama, promovirajući tako arheološko nalazište Colentum, otok Murter, solidarnost, volontiranje i program ESS – Europske snage solidarnosti.

Instalacija, koja promiče volonterizam i solidarnost, napravljena je uz pomoć volontera iz različitih dijelova Europe u sklopu projekta ‘Stone & Sail Extravaganza 2020’ i Europskih snaga solidarnosti. Oni su na instalaciju upisali svoja imena, kao i imena prethodnih volontera Argonautinih projekata kojih je za sada čak 117.

– Spomenik je podignut u čast volontera, kao i u čast svih koji su do sada dali svoj doprinos cijelom projektu Colentum, prvoj arheološkoj plaži u Hrvatskoj koja se nalazi upravo na poluotoku Gradina gdje je spomenik postavljen. Dostupan je svima da uživaju u vremenu provedenom pod visokim stablima, razmišljajući o svim volonterima koji su uložili svoje vrijeme i trud da učine nevjerojatne stvari u lokalnoj zajednici otoka Murtera – kazali su iz udruge Argonauta.

Umjetnička instalacija izrađena je po ideji razvojne direktorice udruge Argonauta, Ivone Jadrić, a prema skici akademske kiparice Carle Radnić. Uz Argonaute na ovom su projektu sudjelovali i lokalni murterski brodograditelj Milan Jadrešić koji je izradio spomenik te Vedranko Juraga koji je pomogao pri rukovanju trupcima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.