Mile Maleš apsolutni je pobjednik drniškog Martinja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Mile Maleš u kategoriji bijelih i crnih vina apsolutni je pobjednik 11. po redu drniškoga Martinja, fešte mladih vina koja je sinoć održana u restoranu” Kod Tome” u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Poljoprivredno savjetodavne službe. Drugu nagradu u kategoriji bijelih vina dobio je Dražen Džapo, a treću Joso Skelin koji je ujedno i dobio i drugu nagradu u kategoriji crnih vina. Treću nagradu u kategoriji crnih vina dobio je Ivica Kranjac. Nagrade najboljim vinarima uručili su gradonačelnik Josip Begonja, župan Goran Pauk, Davor Čupić ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta i Mario Tomić voditelj Savjetodavne službe Šibensko-kninske županije. Ukupno je bilo prijavljeno 28 bijelih i crnih vina koje je ocjenjivao stručni ocjenjivački žiri kojem je predsjedavao Mario Tomić, a članovi su bili ugledni enolozi i vinarski stručnjaci: Zvonimir Vlatković, Marko Dobrić, Mandica Erceg, i Stipe Ivić.

Voditelj Savjetodavne službe i predsjednik žirija Mario Tomić je istaknuo zadovoljstvo kvalitetom ocjenjivanih vina, iako su bili skeptični s obzirom na sve nepogode koje su zadesile vinare i vinograde u ovoj godini.

Pobjedniku u obje kategorije Mile Maleš kazao je da nagrade će, ne samo njemu nego i svim ostalim vinarima, dati dodatni poticaj kako bi bili još bolji i kvalitetniji u proizvodnji vina.

„ Iza mene i moje obitelji je puno mukotrpnog rada ove godine s obzirom na sve vremenske okolnosti koje su nas zadesile ali rad se na kraju isplatio” ističe Mile Maleš.

IZVOR: Radio Drniš


Pratite nas i na društvenim mrežama: