Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama

Udruga ZoniMir podsjetila Kninjanke da nisu same i na važnost prijavljivanja nasilnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga ZvoniMir je u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, održala javnu kampanju na Trgu Oluje i informirala građane o važnosti prepoznavanja i prijavljivanja nasilja i svih kaznenih djela te predstavila usluge podrške žrtvama nasilja, javlja Radio Knin.

U sklopu projekta Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, stručni tim udruge ZvoniMir žrtvama pruža emocionalnu i praktičnu podršku, psihosocijalnu i savjetodavnu pomoć, osigurava pratnju na sud, policiju, državno odvjetništvo i centre za socijalnu skrb. Daje podršku svim žrtvama bez obzira jesu li ili nisu prijavile kazneno djelo.

– Ključno je da kao društvo osudimo bilo kakav oblik nasilnog ponašanja kao nečeg što je neprihvatljivo, u sukobu s temeljnim ljudskim pravima te diskriminirajuće po živote žrtve. Pošaljimo poruku ženama da nisu same u tome – poručila je Biljana Šuša, pravnica u udruzi ZovniMir.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.