U Kninu nezaposlenost pala za 15,4 posto u odnosu na prošlu godinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U odnosu na listopad prošle godine u Kninu je u listopadu ove godine zabilježen pad nezaposlenosti za 15,4 posto, stoji u mjesečnom izvještaju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda u Šibeniku.

Pad nezaposlenosti u odnosu na prošlu godinu zabilježen je u cijeloj županiji.

Krajem listopada 2014. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Šibenik, registrirano je 7.440 nezaposlenih osoba, što je za za 10,1 % manje u odnosu na listopad 2013. godine. Najveći pad nezaposlenosti je zabilježen u ispostavi Vodice (za 16,1 %), zatim u ispostavi Knin (za 15,4 %), ispostavi Drniš (za 12,9 %) te ispostavi Šibenik (za 4,7 %).

U odnosu na rujan ove godine u kojem je još bilo dosta zaposlenih sezonaca, u listopadu je slijedom toga povećana nezaposlenost u cijeloj županiji i to za 17,4 %.

Najveći broj registriranih nezaposlenih osoba je u matičnoj ispostavi Šibenik (3.790 osoba), zatim ispostavi Knin (2.210 osobe), ispostavi Vodice (808 osobe) te na području ispostave Drniš (632 osobe).


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.