Nekadašnja tvornica odjeće Kninjanka postaje Poduzetnički centar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Knina Marko Jelić, nakon provedene kompleksne i dugotrajne procedure, a uz suglasnost Gradskog vijeća, potpisao je Ugovor o kupovini objekta nekadašnje Tvornice odjeće Kninjanka u Poslovnoj zoni Preparandija. Objekt bruto građevinske površine oko osam tisuća kvadrata preurediti će se u moderan Poduzetnički centar u kojem će postojeći i novi poduzetnici moći razvijati svoje djelatnosti, uz konstantnu podršku Grada Knina i Lokalne razvojne agencije Matica.

Grad Knin će u najkraćem mogućem roku ugovoriti izradu kompletne projektne dokumentacije te pripremiti i prijaviti Projekt za sufinanciranje iz EU sredstava namijenjenih razvoju poduzetničke infrastrukture u Poslovnoj zoni Preparandija. Budući je projekt kupovine, uređenja i opremanja budućeg Poduzetničkog centra posljednjim ad hoc izmjenama ubačen u Intervencijski plan Grada Knina, očekuje se 97 posto sufinanciranje njegove provedbe bespovratnim EU sredstvima, u što je uključeno i refundiranje 75 posto iznosa koji Grad Knin plaća za kupovinu ove nekretnine.

Kupovinom ovog objekta konačno se rješava i pitanje 33 bivših radnika tvornice Kninjanka koje će prodavatelj, Jadranska banka, temeljem potpisanog Ugovora s Gradom Kninom, sporazumno obeštetiti te Gradu predati objekt očišćen od svih tereta.

(Foto: Knin.hr)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.