Radovi vrijedni skoro milijun kuna

Kninsko naselje Raškovići dobit će most koji će biti od velike važnosti poljoprivrednicimaFoto: Knin.hr
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić  danas je s Petrom Melvanom, prokuristom ugovornog izvođača radova, Kameni zid d.o.o., potpisao ugovor o izvođenju radova na izgradnji mosta preko rijeke Butižnice u naselju Raškovići u Kninu. Ugovorena vrijednost radova izgradnje ovog mosta je 969.968,46 kuna s PDV-om.

Radi se o projektu čija priprema, zbog kompleksnih uvjeta i birokratskih prepreka, traje već gotovo četiri godine, a za kojeg je Grad svake godine alocirao proračunska sredstva. Po završetku pripreme projektne dokumentacije i ishodovanja svih dozvola za gradnju, proveden je otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova izgradnje mosta, u kojem je kao najpovoljniji ponuditelj odabrano društvo Kameni zid d.o.o. iz Drniša, s kojim je danas potpisan Ugovor.

Most preko rijeke Butižnice u naselju Raškovići i obalni zidovi izvest će se iz betona, monolitno na licu mjesta. Na taj način će se postići najveća kvaliteta i trajnost mosta. Ukupna dužina mosta iznosit će 9.20 metara, a širina 3.2 metra, kako bi zadovoljila potrebe prijelaza poljoprivrednih strojeva, pješaka i stoke. Na bočnim plohama mosta bit će ugrađena pocinčana čelična ograda, koja će imati funkciju odbojne i pješačke ograde.

Grad Knin će izvođača uvesti u posao u sljedećih 20 dana, a rok za završetak radova je tri mjeseca od dana uvođenja u posao. Izgradnjom ovog mosta će se, nakon nešto više od 15 godina od urušavanja prethodnog, starog mosta, ponovo omogućiti poljoprivrednicima iz naselja Donji Žagrović, izravan pristup njihovim poljoprivrednim površinama na lijevoj strani rijeke Butižnice.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.