Novi komunalni projekt

Knin će na Cesarićevoj obali dobiti novu prometnicu, parking i dvosmjernu biciklističku stazu

Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije izdao je Gradu Kninu rješenje o prihvatljivosti rekonstrukcije prometnice Cesarićeva obala za ekološku mrežu. Grad Knin je, naime, u postupku prikupljanja suglasnosti za projekt koji obuhvaća uređenje prometnice i izgradnju parkirališta po glavnom projektu koji je izradila tvrtka Bilota inženjering iz Segeta Donjeg.

Projektom je planirana rekonstrukcija prometnice Cesarićeva obala u dužini od oko 850 metara  i izgradnja parkirališta. Postojeća prometnica je gradska cesta s asfaltbetonskim kolnim zastorom, oštećenim u znatnom dijelu površine.

Prometnica je projektirana za dvosmjeran promet s pješačkim nogostupom sa sjeverne strane i biciklističkom stazom za dvosmjeran režim prometovanja biciklista s južne strane prometnice. Postojeća prometnica nema izgrađen sustav oborinske odvodnje koji će kroz rekonstrukciju ulice biti otvorenog tipa, bez separatora lakih tekućina, i vodopropusan.

Osim rekonstrukcije prometnice, zahvatom je predviđena i izgradnja parkiralište površine 1.800 četvornih metara s 27 parkirnih mjesta za osobna vozila i pet parkirnih mjesta za autobuse.

Projektom je planirana jfazna gradnja. Prvo će biti rekonstruirana prometnica te će naknadno biti izgrađeno parkiralište. Postojeća površina za uređenje parkirališta je pretežito neuređena s makadamskim zastorom. Na parkiralištu je predviđena izgradnja zatvorenog i vodonepropusnog sustava oborinske odvodnje. Predviđa se i ugradnja separatora oborinske vode, te ispuštanje u postojeći sustav oborinske odvodnje prometnice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.