Ugovoreno projektiranje

Grad je čak i uštedio: Na Kninskoj tvrđavi od vinoteke do zip-line sustava

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti, Grad Knin je potpisao tri ugovora za pružanje usluga izrade projektno-tehničke dokumentacije za zahvate na kninskoj tvrđavi.

Projektno-tehničku dokumentaciju za novu multimedijsku dvoranu, ljetnu pozornicu, vinoteku i interpretacijski centar izrađivat će Zajednica ponuditelja koju čine Code Architect iz Zagreba, Ekonomski fakultet u Rijeci i iAudit iz Rijeke u suradnji s podugovarateljima.

Dokumentaciju za izgradnju zip-line sustava i osiguravanje pristupačnosti za osobe s invaliditetom izradit će Zajednica ponuditelja koju čine Pro studio iz Viškova, Ekonomski fakultet u Rijeci i iAudit iz Rijeke.

Potpisivanje ugovora za izradu projektno-tehničke dokumentacije za funkcionalnu i dekorativnu rasvjetu i video nadzor tvrđave očekuje se početkom travnja, nakon što Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donese rješenje o žalbi jednog gospodarskog subjekta na odluku o odabiru.

Projektiranje zahvata na kninskoj tvrđavi izuzetno je atraktivno i pobudilo je interes velikog broja projektanata, što je rezultiralo dobivanjem rekordnog broja ponuda, njih 34, koje su uključivale preko stotinu gospodarskih subjekata iz cijele Hrvatske, ali i BiH. Veliki broj ponuda, odnosno visoka razina tržišnog natjecanja rezultirala je znatnim uštedama u ukupnom iznosu potrebnom za projektiranje. Naime, procijenjena vrijednost nabave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove multimedijske dvorane, ljetne pozornice, uređenje vinoteke, uređenje interpretacijskog centra, izgradnju zip-line sustava i osiguranje pristupačnosti za osobe s invaliditetom je bila 1.026.000 kuna bez PDV-a. Nakon provedenog postupka javne nabave, vrijednost potpisanih ugovora za projektiranje navedenih zahvata iznosi 548.000 kuna bez PDV-a, što predstavlja uštedu od više od pola milijuna kuna.

Projektno-tehnička dokumentacija bi trebala biti izrađena u roku od pet mjeseci, odnosno do kraja kolovoza 2020. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.