Napuknuće nakon potresa

FOTO U Kninu se urušio dio stambene zgrade, srećom nema ozlijeđenih: ‘Još sam pod tabletama’Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Kninu se jučer ujutro urušio dio stambene zgrade na trgu Oluje, a svjedokinje kažu kako je taj dio bio visio o koncu od potresa jačine 5,2 po Richteru koji se dogodio 1. studenog.

– Jučer oko 10.30 sati se to dogodilo. Nakon potresa sam primijetila da je to popucalo te sam više puta i prijavila. I u tom trenu kad sam izlazila iz zgrade to se počelo urušavati još sam pod šokom kad sam promislila što se sve moglo dogoditi tim više jer mi je pola sata prije dijete izašlo van. Još uvijek sam pod tabletama – priča Mela Haliliović.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Drugoj stanarki Gordani Kero stradao je automobil te na prvu nije shvatila o čemu se radi.

– Bila sam u stanu kada me Mela nazvala i rekla da otiđem dolje jer mi je sve po auto palo. Čula sam ja nešto, ali sam pomislila da netko radi nešto drvima. Kad sam vidjela što je na stvari oduzelo me, horor, doslovno horor. S druge strane, sreća je što se dogodilo najmanje zlo što se moglo dogoditi – zaključila je Kero.

Vlasnik zgrade tvrtka Upravitelj odmah je došla na lice mjesta i počistila nered te spriječila daljnje urušavanje. Na mjestu događaja bio je i kninski dogradonačelnik Marijo Ćaćić.

– Riječ o betonskoj konstrukciji koja držala štono se kaže kao babin zub. Kad smo čuli udarac odmah smo dotrčali jer je zgrada preko puta Gradske uprave. Nažalost, mi kao grad nismo u mogućnost sudjelovati u sanaciji jer je zgrada u privatnom vlasništvu jedne tvrtke, ali doznajemo od sugrađana da će im osiguranje pokriti štetu. Najvažnije je, naravno, da nitko nije stradao- istaknuo je Ćaćić.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pratite nas i na društvenim mrežama: