Hvalevrijedan projekt

Završen projekt ‘Zaželi’ u Drnišu: 16 žena brinulo se o 80 korisnika, podijeljeno 1920 paketa potrepština

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’, nakon 30 mjeseci  završava 17. srpnja. Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za sicijalnu skrb Drniš, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.898.907 kuna.

Tijekom 24 mjeseca provedbe projektnih aktivnosti, pružanja usluge pomoći i podrška 16 žena odgovorno je brinulo o 80 korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba, u njihovim domovima čime su utjecale na poboljšanje kvalitete života. Aktivnosti su se odnosile na dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka, odršavanje čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pružane podrška kroz razgovor i druženje te uključivanje u društvo.

Podijeljeno je 1920 paketa higijenskih potrepština. Ni pojava bolesti COVID 19, uzrokovana virusom  SARS-CoV-2 nije onemogućila provedbu aktivnosti, dapače nastavljene su uz pojačene mjere opreza i uz pridržavanje epidemioloških preporuka na obostrano zadovoljstvo svih sudionika projekta.

Paralelno uz rad žene su pohađale edukaciju za programe obrazovanja/osposobljavanja za njegovateljice, kuharice  i slastičarke. Stečena uvjerenja o osposobljenosti verificirana su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te su upisana u e- radnu knjižicu.

Projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’ u potpunosti je opravdao svoj cilj. Doprinio je smanjenju nezaposlenosti i socijalne isključenosti žena na ruralno području   te što duljem boravku starijih i nemoćnih osoba u svojim domovima.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: